V Bostonu se totiž uskuteční sledge hokejové mistrovství světa, jehož se účastní také hráči České republiky. Svěřenci trenéra Tomáše Zelenky budou bojovat o postup do skupiny A a v reprezentačním dresu nebudou chybět ani čtyři mistři z karlovarského klubu SK Novaco Sharks, Michal Geier, Miroslav Hrbek, Tomáš Kvoch a Jiří Berger.

Primátorka Vlková prý ani neví, kolik lidí z radnice či KV Arény do USA včera odcestovalo. „Nevím to. Rada se tím nezabývala. Nebylo proč. Město tam nezastupují, “ dodala.

Opačného názoru je ovšem Milan Bártl, ředitel KV Arény. „Je to oficiální cesta. Na konferenci paraolympijského výboru v Bostonu jsem se připravoval 14 dnů. Je to o tvrdé práci, konkurence je veliká. Kandidaturu na karlovarské mistrovství světa sledgehokejistů musíme obhájit a dobře se na akci připravit,“ zdůraznil.

Na dotaz, kdo cestu do USA platí a kdo se jí účastní, ředitel KV Areny Milan Bártl odpověděl, že zastupuje pouze tři účastníky – sebe, radního Radka Nováka (ČSSD) a náměstkyni primátorky Janu Petříkovou (ČSSD). Zda s nimi odcestují také rodiní příslušníci, to prý také neví. „Letadlo má dvě stě míst,“ dodal na přímý dotaz, kdo ještě jede.

I podle Bártla si cestu hradí účastníci sami. „Účty šly přes soukromé kapsy,“ zdůraznil.

Účastníci delegace se z USA podle Bártla vrátí 7. dubna.

Rada města na svém úterním zasedání zvýšila základní jmění KV Arény o 3,5 milionu Z dotací získá KV Aréna, která je stoprocentní společností města, dalších pět milionů korun. Obě tyto částky už odsouhlasilo karlovarské zastupitelstvo.

Náměstkyně Jana Petříková a radní Václav Tomášek (ODS), kteří jsou zároveň jednatelé této společnosti, podle primátorky o tomto bodě nehlasovali.