Ostrý dopis hodlají odeslat expremiéru a šéfovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi rodiče dětí, které navštěvují městskou mateřinku v karlovarské ulici Krále Jiřího.

Ta bude na základě rozhodnutí rady města k 30. červnu zrušena a pronajata soukromému provozovateli. Podle rodičů je za to odpovědná především právě ČSSD, protože její dva náměstci mají mateřinku v kompetenci – náměstkyně pro školství Jana Petříková a náměstek pro majetek Tomáš Hybner.

Rodiče stále doufají, že městská školka bude zachována. Obešli všechny zastupitele a na pondělí si domluvili schůzku s vedením města. Na té chtějí primátorku Veroniku Vlkovou (ODS) přesvědčit, aby pozastavila rozhodnutí rady. Právě ona jediná má totiž takovou možnost.

„Dopis pro pana Paroubka odešleme příští týden. Píšeme v něm, že by měl s některými lidmi projednat některé jejich činy, konkrétně dluhy radního Nováka z ČSSD. Zkrátka v něm popisujeme současnou situaci ve městě,“ podotkla maminka Veronika Ujčíková.

Rodiče v dopise upozorňují i na předvolební sliby ČSSD v roce 2006.

„V programu tato strana měla, že sežene peníze na mateřinky a navýší investice do škol a mateřinek. Podle nás tyto sliby ale ČSSD neplní,“ dodala maminka.

Další kritický dopis Paroubkovi napsal nyní i bývalý primátor Igor Savič (ČSSD). Ten si v něm stěžuje na chování některých zastupitelů z ČSSD a píše, že pokud oni budou dále na kandidátních listinách, on už nikdy nebude chtít ve volbách kandidovat.

„Dopis pana Saviče jsem ještě nečetl. Jeho reakce mě ale vůbec nepřekvapuje. Lidé jeho typu nemají v ČSSD co dělat. Byl jsem proti tomu, aby znovu vstoupil do strany. Nemá důvod vyhrožovat, že kandidovat nebude, nikdo by ho na kandidátku ani nepostavil. Dobře si ještě pamatujeme na jeho průšvihy,“ podotkl předseda karlovarské ČSSD a radní Václav Larva. Brání se i kritice rodičů. „Není pravda, že bychom do škol a mateřinek neinvestovali. Ohledně radního Nováka stále čekám na relevantní informace,“ uzavřel Larva.

Hybner ani Petříková nebrali včera telefon.

Související: Nájemce školky je zatím neznámý