Šest branek v síti hráčů z lázní to jen dokazuje. S týmem Jablonce na lepší výsledek karlovarští fotbalisté prostě neměli nárok.

„V utkání jsme selhali na všech frontách. Chtěli jsme rychle vstřelit branku, ale tu dal soupeř. Po inkasovaných brankách jsme pak hráli v útlumu a v křeči,“ ohlédl se za výpraskem trenér Buldoků Stanislav Purkart. O osudu duelu tak rozhodly dvě rychlé branky v úvodu utkání.

Zraněného Janáčka, vykartovaného Tichotu a nejlepšího střelce týmu Kalána, který usedl pouze na lavičku, nikdo nedokázal v utkání nahradit. Snad jen bojovník Marián Geňo, který jako jeden z mála jezdil na hřišti „po zadku“. Své si odehrál i obránce Zbyněk Vondráček a v některých pasážích hry i záložník Lukáš Hrubý.

Svým výkonem však zůstal hodně za očekáváním brankář Buldoků Jan Četverík, ale nejen on, někteří hráči působili na hřišti doslova trapným dojmem a zbytečností. „Své si odehráli pouze Geňo a Hrubý. Jinak mě hráči zklamali hlavně svým přístupem k utkání,“ zlobil se kouč.

V útoku byli Buldoci bezzubí, v obraně měli velké mezery. Chyběla jim nejen přesná kombinace, potřebné nasazení, ale především finální přihrávka. Světlý okamžik v zápase zažili karlovarští hráči v 58. minutě, kdy napřáhl ze 30 metrů Geňo a jeho střelecký pokus zasvištěl do šibenice jablonecké svatyně. To ale bylo vše, na co se Buldoci v utkání zmohli. Karlovarský klub tak spadl díky vysokému přídělu na předposlední příčku vyrovnané třetiligové tabulky. Naposledy dostali za vyučenou hráči v zelenožlutých dresech před třemi lety, kdy podlehli v domácím prostředí rezervě Slavie Praha 2:5. Jablonec tak „vylepšil“ porážku domácích o jednu branku. „Fanoušci nám dali svou nespokojenost během utkání hodně znát. Chtěl bych se jim za náš výkon omluvit,“ nenacházel slov Purkart.

Napravit reputaci si tak mohou jeho svěřenci v nedělním utkání, které odehrají na Vyšehradě.