Fotbalový klub Kamp – Doubí se potácí ve velkých finančních problémech. Byl na něj vyhlášen konkurz. Klub tak nemůže získat sponzora, nemůže přijmout dotace a podle všeho má před sebou i velmi složitou budoucnost.

Kdo za to může?

Fotbaloví činovníci zmiňují pouze jedno jméno. Karlovarský radní Radek Novák (ČSSD). Novák je totiž klubovým jednatelem.

„O tom, že je klub v konkurzu, víme. Navíc nemá odevzdané účetnictví a zatím není jasné, zda se mu podaří dokončit okresní soutěž. Byli jsme ovšem ujištěni, že potíže jsou pouze dočasné. Zatím tomu ale nic nenasvědčuje,“ uvedli zástupci Českomoravského fotbalového svazu v Karlových Varech.

Co se vlastně ve fotbalovém klubu v Doubí stalo, o tom sportovci hovoří neradi. „Klub je v konkurzu, ale více vám neřeknu. Jednatel se zapírá, telefony nebere a jednání s ním je velmi složité. Musíte se zeptat jeho,“ uvedli fotbalisté z Doubí.

Radní Novák ovšem důrazně popírá, že by byl fotbalový klub Kamp v Doubí v konkurzu. „To ní žádná pravda. Klub je občanským sdružením, a to být v konkurzu nemůže. O ničem takovém nevím,“ poznamenal Novák tuto středu a slíbil, že zjistí, jak se věci skutečně mají. Telefon však pak už následně redakci nezvedal a neodpověděl ani na SMS zprávu. Včera přitom odletěl na několik dní do USA.

Není to ovšem poprvé, co byl na společnost, kterou vedl tento karlovarský radní, vyhlášen konkurz. Právě kvůli konkurzům a finančním problémům se Novák nemohl stát ani jednatelem městské společnosti KV Arena.

Na doby, kdy podnikal, například nevzpomínají vůbec rádi představitelé obce Stružná.

Novák byl přitom toto úterý jmenován šéfem Integrovaného plánu rozvoje města, v rámci něhož získá město stovky milionů korun z Evropské unie.

Ivana Kalinová / Jana Kopecká

Související článek: Večerka: O Novákovi raději ani nemluvte