Ačkoliv magistrát města vychází řidičům maximálně vstříc, stále je dost takových, kteří nechávají na ulici stát své vozy v době, kdy probíhá jejich úklid. Od počátku dubna, kdy blokové čištění začalo, do těchto dnů, jich pracovníci odtahové služby dočasně odstranili na dvě stovky.

„Termíny blokových čištění na celý rok jsou k dispozici na webových stránkách magistrátu. Navíc jsme schopni zájemcům tuto informaci podat i po telefonu. Dopravní značky umísťujeme do uklízených lokalit s týdenním předstihem. Navíc jsme na žádost občanů posunuli zahájení čištění ze sedmé na osmou hodinu ranní,“ vypočetl vstřícné kroky magistrátu jeho mluvčí Jakub Kaválek. Jedním dechem však dodal, že se situace oproti předchozím letům výrazně zlepšila. „Preventivní kroky se prostě neminuly účinkem,“ doplnil Kaválek.

Karlovy Vary byly donedávna městem vyhlášeným relativně levnými poplatky za odtah. To se ovšem s novou smlouvou změnilo.

„Nyní motorista za dokončený odtah zaplatí tisíc korun. Novinkou rovněž je, že část z těchto peněz jde na konto magistrátu. Odtahová firma dostane 600 korun a daň, magistrát města zbytek,“ dodal jeho mluvčí.

Špatně zaparkovaná auta dělají největší potíže společnosti AVE, která pro Karlovy Vary zajišťuje blokové čištění. „Nejvíce nás mrzí prostoje. Naše úklidové vozy musejí kolikrát hodinu čekat, než odtahová služba ulici vyčistí od aut, která tam v danou dobu nemají nic dělat,“ potvrdil Eduard Malý, vedoucí karlovarské pobočky společnosti.