VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Karlových Varech začal Týden malých pivovarů

Karlovy Vary - Klobásky uzené nad višňovým a bukovým dřevem strochou olšové vůně a pak chlazené studeným kouřem

19.4.2009
SDÍLEJ:

Od piva ke klobásce. Velichovské pivo se dobře pije a skvěle chutná. A klobásky? Jenom k zakousnutí. Stejně jako biosteak a sýry.Týden regionálních pivovarů skončí před poštou ve čtvrtek.Foto: DENÍK/Ivana Kalinová

To byla laskomina, která ze stánku Pepy Rabase před hlavní karlovarskou poštou zmizela téměř okamžitě. Kromě domácích uzenin mohli návštěvníci uplynulý víkend ochutnat pivo z regionálních minipivovarů, nabídnout si jehněčí biosteak či ovčí sýr z nežichovské biofarmy Belina nebo štrúdl, česnekáče či paštičky z pekárny Bernard. Plněné taštičky vzali útokem ruští hosté. „Moc jim chutnají, už téměř zmizely,“ pochlubil se Pepa Rabas.

Sobotní déšť ale prodejcům příliš nepřál. Přesto bylo živo i u stánků s pivem. Své pivo zde nabízely pivovary z Velichova a Lokte. Pivo z Chyše v sobotu před hlavní poštu nedorazilo a absentoval i Velký Rybník. „Ti prý nemají kapacitu, proto tady nejsou,“ vysvětlovali pivovarníci.

Na tržišti ale nechyběl stánek s karlovarskou becherovkou, kterou stylově doplnil vedlejší pult se suvenýry HC Energie. „Stánky jsou tu otevřené denně od 10 do 17 hodin. Týden regionálních pivovarů před hlavní poštou je novinkou, chtěli jsme toto prostranství oživit, lidem nabídnout na ochutnání tradiční produkty našeho regionu a také je pozvat tam, kde se vyrábějí,“ uvedl spolupořadatel akce Vladimír Suchan.

Například u stánku s biosteaky a sýry tak hosté obdrželi mapky s cyklotrasami a hypostezkami, které zpracovali členové toužimského sdružení Cesta z města i z biofarmy Belina. K návštěvě hradu zvali také Loketští a Velichovští? „Vezměte kolo a přijeďte k nám do hospody,“ přidali pozvání k návštěvě k pivní ochutnávce.

Součástí trhů je i kulturní scéna. V neděli zde vystoupily kapely Uriah heep revival a The Shadows revival a program zde bude až do čtvrtka, kdy Týden regionálních pivovarů končí.

A jak si prodejci poradili se sobotním deštěm a menší návštěvností? „Zboží musíte zákazníkům nabídnout s úsměvem a pak se rádi vracejí. Jak se říká, líná huba, holé neštěstí. Prostě je třeba jít štěstí naproti,“ smál se Pepa Rabas i pivovarníci.

Autor: Ivana Kalinová

19.4.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

První kolo Fortuna Tip ligy ovládl Milan Veselý z Karlových Varů

Jediný klasický akvapark je v Karlovarském kraji v současnosti jen jeden, a to Aquaforum ve Františkových Lázních na Chebsku.

Opravdový akvapark je v kraji jeden

Řidič nedobrzdil a naboural, v krvi měl alkohol

Hroznětín – Bezpečnou vzdálenost zřejmě nedodržel třiašedesátiletý řidič, který nedobrzdil a naboural před ním jedoucí automobil. Jeho špatná reakce byla možná způsobená i tím, že měl v krvi 0,37 promile alkoholu.

SOUTĚŽ: Hrajte o vstupenky na extraligovou baráž

Karlovarský kraj – Získejte s Deníkem volné vstupenky na extraligovou baráž. Každý výherce získá vstupenky pro 2 osoby.

Loketské perníčky. Chutná tradice nově i bez lepku

Loket – Až v Americe nebo v Austrálii si lidé pochutnávají na Loketských perníčcích. Možná to bude znít podivně, ale prvním impulsem k obnovení tradice výroby těchto perníčků v Lokti byla před čtyřmi lety pouť Jitky Hlavsové do Santiaga de Compostela.

Motorkář skončil ve stromě

Karlovarsko – Havaroval se svou motorkou kousek od Nové Vsi.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies