VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Karlových Varech začal Týden malých pivovarů

Karlovy Vary - Klobásky uzené nad višňovým a bukovým dřevem strochou olšové vůně a pak chlazené studeným kouřem

19.4.2009
SDÍLEJ:

Od piva ke klobásce. Velichovské pivo se dobře pije a skvěle chutná. A klobásky? Jenom k zakousnutí. Stejně jako biosteak a sýry.Týden regionálních pivovarů skončí před poštou ve čtvrtek.Foto: DENÍK/Ivana Kalinová

To byla laskomina, která ze stánku Pepy Rabase před hlavní karlovarskou poštou zmizela téměř okamžitě. Kromě domácích uzenin mohli návštěvníci uplynulý víkend ochutnat pivo z regionálních minipivovarů, nabídnout si jehněčí biosteak či ovčí sýr z nežichovské biofarmy Belina nebo štrúdl, česnekáče či paštičky z pekárny Bernard. Plněné taštičky vzali útokem ruští hosté. „Moc jim chutnají, už téměř zmizely,“ pochlubil se Pepa Rabas.

Sobotní déšť ale prodejcům příliš nepřál. Přesto bylo živo i u stánků s pivem. Své pivo zde nabízely pivovary z Velichova a Lokte. Pivo z Chyše v sobotu před hlavní poštu nedorazilo a absentoval i Velký Rybník. „Ti prý nemají kapacitu, proto tady nejsou,“ vysvětlovali pivovarníci.

Na tržišti ale nechyběl stánek s karlovarskou becherovkou, kterou stylově doplnil vedlejší pult se suvenýry HC Energie. „Stánky jsou tu otevřené denně od 10 do 17 hodin. Týden regionálních pivovarů před hlavní poštou je novinkou, chtěli jsme toto prostranství oživit, lidem nabídnout na ochutnání tradiční produkty našeho regionu a také je pozvat tam, kde se vyrábějí,“ uvedl spolupořadatel akce Vladimír Suchan.

Například u stánku s biosteaky a sýry tak hosté obdrželi mapky s cyklotrasami a hypostezkami, které zpracovali členové toužimského sdružení Cesta z města i z biofarmy Belina. K návštěvě hradu zvali také Loketští a Velichovští? „Vezměte kolo a přijeďte k nám do hospody,“ přidali pozvání k návštěvě k pivní ochutnávce.

Součástí trhů je i kulturní scéna. V neděli zde vystoupily kapely Uriah heep revival a The Shadows revival a program zde bude až do čtvrtka, kdy Týden regionálních pivovarů končí.

A jak si prodejci poradili se sobotním deštěm a menší návštěvností? „Zboží musíte zákazníkům nabídnout s úsměvem a pak se rádi vracejí. Jak se říká, líná huba, holé neštěstí. Prostě je třeba jít štěstí naproti,“ smál se Pepa Rabas i pivovarníci.

Autor: Ivana Kalinová

19.4.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Pestalozzi vznikli jako studentská kapela v roce 1988. Jedním ze zakládajících členů byl i Petr Gardner.

Nekonečná jízda kapely Pestalozzi začala před 30 lety

Účastníci Senior akademie se na závěr svých studií sešli s vedením města Karlovy Vary a zástupci městské policie.

Senior akademie je opět tady, vstoupila do osmého ročníku

Kontejner se změnil v past. Naštěstí pomohli strážníci

Karlovy Vary - Velkou smůlu měl muž, který do kontejneru vyhazoval odpad. Jakýmsi záhadným způsobem se mu v něm zaklínil prst a nádoba se změnila v past, z níž nemohl uniknout. Z prekérní situace pomohli strážníci městské policie.

Provětrejte své dalekohledy a pozorujte hvězdy

Karlovy Vary - Hvězdná obloha odhalí zvědavcům další malá tajemství. V pondělí se ztratí měsíc a zazáří nově objevená kometa čekající na své jméno.  

Foto: Miminka z Karlovarska

Deník představuje právě narozené děti

Těžký úkol. Lázně zvelebí renomovaný urbanista

Karlovy Vary - Jak propojit turistickou lázeňskou oblast se zbylými čtvrtěmi tak, aby tvořily fungující organismus?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení