V pondělí 24. prosince budou jezdit spoje Českých drah jako v neděli a svátek, mezi 18. a 19. hodinou pak bude postupně provoz většiny regionálních i některých dálkových vlaků utlumen.

V úterý 25. prosince pojedou vlaky také podle nedělních jízdních řádů, bude ale částečně slabší ranní provoz.

Většina regionálních vlaků, která jede po šesté hodině večer, má v jízdním řádu poznámku, že nejede na Štědrý den. Týká se to spojů v celé České republice. Nepojede v tuto dobu ani řada vnitrostátních rychlíků či vlaků InterCity, poslední pendolino z Prahy do Ostravy odjede už v 15:23.

Výjimku tvoří noční mezinárodní rychlíky a vlaky EuroNight do Německa, Polska i na Slovensko, které jedou bez omezení i v noci z 24. na 25. prosince.

Všichni cestující získají veškeré potřebné informace o svých spojích 24 hodin denně v kontaktním centru Českých drah na lince 840 112 113.

Ráno 25. prosince nejedou některé regionální vlaky v brzkých ranních hodinách, klasický nedělní provoz začne mezi šestou a sedmou hodinou ráno.

Ještě před Štědrým dnem, o víkendu 22. a 23. prosince, posílí České dráhy mimořádně některé spoje mezi Prahou a Ostravou, Bohumínem, Košicemi, Vsetínem nebo Zvolenem. V neděli bude mimořádně posílen také noční autovlak z Prahy do Popradu o další vůz pro přepravu automobilů.