Pohodový muž s úžasným smyslem pro humor. I přes svou světovou proslulost normální citlivý člověk. Tak charakterizovala britského dokumentaristu Michaela Palina Miss World Taťána Kuchařová. Ta s ním spolupracovala při natáčení sedmého dílu ze série dokumentů New Europe, který je věnovaný České republice. Taťána se stala vedle Palina průvodkyní po krásách Česka.

„Je pro mě obrovskou ctí, že si Michael Palin vybral právě mě. Dělá mi radost, když mohu prezentovat svou vlast. A chci v tom pokračovat,“ uvedla nejkrásnější dívka světa, která se s Michaelem Palinem krátce setkala na včerejším zahájení festivalu Tourfilm 2007. Spolupráce s ním prý byla obrovská zkušenost. „Chvílemi jsem měla pocit, že ani nepracuji. Byl to prostě spontánní rozhovor,“ přiblížila několik dní strávených po boku jednoho z nejuznávanějších dokumentaristů světa Kuchařová.

V rámci natáčení dílu série se dvojice protagonistů dostala i do Karlových Varů. „Přijeli jsme v době setkání evropské aristokracie. Ani nevím, proč se sjíždí. Možná proto, aby si porovnali své majetky,“ zažertoval Michael Palin. „S Taťánou jsem se zúčastnil plesu šlechticů. Také jsem okusil nefalšovanou lázeňskou kúru. Milada Sárová mi naordinovala teplé kameny, zábal v léčivém bahně a pitnou kúru. Nevím, jak se jmenuje pramen, který jsem ochutnal, ale určitě byl nejteplejší,“ dodal Brit, který měl při vyslovování českých příjmení menší problém. A tak, než by si lámal jazyk příjmením Miss World, omezil se na oslovení Taťána, případně pouze Miss World.

Podnětem k natočení seriálu New Europe byl pro Palina fakt, že tuto část rodného kontinentu prakticky neznal. „Pravda, v Československu jsem byl v roce 1986 na soukromé návštěvě. Od té doby se tady ale hodně změnilo. Třeba fakt, že už se lidé nemusejí obávat veřejně se přiznat ke svému názoru. V roce 1986, kdy jsem od svého průvodce chtěl slyšet jeho názor na politickou situaci, se slovy: ´Tady je to bezpečnější!´ mě odtáhl stranou od lidí. Teď už ale něco takového není pravda,“ dodala hvězda Tourfilmu.