VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pupp pro mě zůstal srdeční záležitostí

KARLOVY VARY / RIGA - „Do módy přijde to, co je populární v Asii,“ prorokuje Petr Veselý, ředitel soutěže Mattoni Grand Drink.

4.11.2007
SDÍLEJ:

Petr VeselýFoto: DENÍK/Petr Kozohorský

Uprostřed kolotoče finálového klání letošního ročníku Mattoni Grand Drink v lotyšské Rize se pohyboval nenápadný človíček. Vedle hvězd seriálů televizních stanic Nova a Prima a dalších celebrit sice působil takřka neviditelně, o to větší měl ovšem osobní odpovědnost. Byl totiž ředitelem soutěže. Řeč je o Petru Veselém. Karlovaráci si jej možná ještě pamatují jako ředitele Grandhotelu Pupp. Nyní se ovšem pohybuje v kruzích blízkých barmanství.

Kde je vám v současné době konec?
V Rize.

Myslel jsem spíše profesně…
Pojďme se raději bavit o Mattoni Grand Drink.

Dobrá. Z vašeho hlediska člověka sběhlého v oboru míchání kdejakých nápojů je jedodušší připravit nápoj z alkoholických nebo nealkoholických ingrediencí? Alkoholický drink je jednodušší. Alkohol s sebou totiž nese bázi, tedy výraznou chuť. Jeho ředěním, což je trend posledních let, se jej snažíte kamsi moderovat. U nealkoholických koktejlů jsou báze méně výrazné, je tedy složitější připravit z nich míchaný nápoj.

Letos bylo k vidění spoustu netradičních součástí nealkoholických drinků. Celer, paprika, pepř… Je to trend současnosti?
Na začátcích soutěže se pracovalo hlavně se sirupy, nyní se začíná ke slovu dostávat i zelenina. Stále se hledají nové cesty, takže se dá říci, že je to trend. Obecně ale ubývá v nápojích sladkost.

Co rozhodlo o tom, že vyhrál nápoj jehož součástí je celer?
Jak už jsem říkal, v současné době se stále více používá zelenina, takže to až tak překvapivé není. Podobné ingredience nápoj obohacují zajímavou chutí, vitamíny a podobně. Loni konec konců vyhrál podobný drink.

Kam podle vašeho názoru může vymýšlení nových chutí dospět?
Záleží na tom, co z toho bude chtít vlastník soutěže udělat do budoucna. Trendem je vnímat to, co chtějí konzumenti. Můj názor je ale takový: podívejme se, co je módní v Asii. To za pár let uvidíme na Mattoni Grand Drink.

Nemohu se ovšem jako karlovarský novinář nezeptat na jednu věc: Sledujete ještě z povzdálí dění v Karlových Varech, respektive ve vašem „domovském“ Puppu?
Velmi z povzdálí. Když dojde k nějaké změně, zaznameám ji. Pochopitelně jsem zaregistroval, že pan Vacho odešel do Prahy. Grandhotel Pupp pro mě ovšem zůstává srdeční záležitostí. Dodnes je mi líto, že jsem v jeho čele nemohl zůstat déle, nicméně je krásné se tam vracet a potkávat lidi, se kterými jsem několik let rád spolupracoval.

4.11.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Muž se napil kyseliny. Zřejmě omylem

Mariánskolázeňští fotbalisté odjížděli do Plzně na hřiště Petřína s cílem urvat alespoň bodík. To se ale nepovedlo.
7

Vítězství si venku připsali jen borci karlovarské Slavie

Miliony pomáhají modernizovat výuku

Karlovarský kraj – Rušno bylo přes prázdniny ve školách v Karlovarském kraji.

Starosta ocenil obětavou sousedku

Cheb – Jak nebezpečný může být oxid uhelnatý, se nedávno přesvědčili rodiče z Chebu.

Zastávka bude počítat, kolik projede cyklistů

Ostrov - Zapomenutá železniční zastávka se dočká nového vzhledu a chytrého počítadla.

Nehod výrazně přibylo, jejich obětí naštěstí ne

Karlovarský kraj - Bezmála o dvě stovky dopravních nehod více než vloni vyšetřovali policisté v Karlovarském kraji od ledna do července. Nárůstu počtu bouraček naštěstí neodpovídal počet usmrcených lidí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení