VYBERTE SI REGION

Pupp pro mě zůstal srdeční záležitostí

KARLOVY VARY / RIGA - „Do módy přijde to, co je populární v Asii,“ prorokuje Petr Veselý, ředitel soutěže Mattoni Grand Drink.

4.11.2007
SDÍLEJ:

Petr VeselýFoto: DENÍK/Petr Kozohorský

Uprostřed kolotoče finálového klání letošního ročníku Mattoni Grand Drink v lotyšské Rize se pohyboval nenápadný človíček. Vedle hvězd seriálů televizních stanic Nova a Prima a dalších celebrit sice působil takřka neviditelně, o to větší měl ovšem osobní odpovědnost. Byl totiž ředitelem soutěže. Řeč je o Petru Veselém. Karlovaráci si jej možná ještě pamatují jako ředitele Grandhotelu Pupp. Nyní se ovšem pohybuje v kruzích blízkých barmanství.

Kde je vám v současné době konec?
V Rize.

Myslel jsem spíše profesně…
Pojďme se raději bavit o Mattoni Grand Drink.

Dobrá. Z vašeho hlediska člověka sběhlého v oboru míchání kdejakých nápojů je jedodušší připravit nápoj z alkoholických nebo nealkoholických ingrediencí? Alkoholický drink je jednodušší. Alkohol s sebou totiž nese bázi, tedy výraznou chuť. Jeho ředěním, což je trend posledních let, se jej snažíte kamsi moderovat. U nealkoholických koktejlů jsou báze méně výrazné, je tedy složitější připravit z nich míchaný nápoj.

Letos bylo k vidění spoustu netradičních součástí nealkoholických drinků. Celer, paprika, pepř… Je to trend současnosti?
Na začátcích soutěže se pracovalo hlavně se sirupy, nyní se začíná ke slovu dostávat i zelenina. Stále se hledají nové cesty, takže se dá říci, že je to trend. Obecně ale ubývá v nápojích sladkost.

Co rozhodlo o tom, že vyhrál nápoj jehož součástí je celer?
Jak už jsem říkal, v současné době se stále více používá zelenina, takže to až tak překvapivé není. Podobné ingredience nápoj obohacují zajímavou chutí, vitamíny a podobně. Loni konec konců vyhrál podobný drink.

Kam podle vašeho názoru může vymýšlení nových chutí dospět?
Záleží na tom, co z toho bude chtít vlastník soutěže udělat do budoucna. Trendem je vnímat to, co chtějí konzumenti. Můj názor je ale takový: podívejme se, co je módní v Asii. To za pár let uvidíme na Mattoni Grand Drink.

Nemohu se ovšem jako karlovarský novinář nezeptat na jednu věc: Sledujete ještě z povzdálí dění v Karlových Varech, respektive ve vašem „domovském“ Puppu?
Velmi z povzdálí. Když dojde k nějaké změně, zaznameám ji. Pochopitelně jsem zaregistroval, že pan Vacho odešel do Prahy. Grandhotel Pupp pro mě ovšem zůstává srdeční záležitostí. Dodnes je mi líto, že jsem v jeho čele nemohl zůstat déle, nicméně je krásné se tam vracet a potkávat lidi, se kterými jsem několik let rád spolupracoval.

4.11.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Monitoring ukázal, že klíšťová encefalitida nehrozí

NOVÁ restaurace „tankovna“ vznikla v Ambassadoru. Co zde čepují, je jasné.

Národní dům láká na dobovou tankovnu

Město si konečně našlo firmu, která spočítá lampy

Karlovy Vary - Veřejná zakázka na pasportizaci veřejného osvětlení města Karlovy Vary má svého vítěze. „Do výběrového řízení se přihlásilo pět firem. Rada města se nakonec rozhodla pro firmu Radka Pechmana," uvedl náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Z policejních svodek aneb Černá kronika Karlovarska

Karlovarsko - Jakými případy se zabývala v uplynulých dnech policie, kriminalisté či strážníci?

Po Finsku přichází čas extraligy. Karlovarsko hostí Zlín

Nabitý program Volejbalového klubu ČEZ Karlovarsko pokračuje na domácí scéně. Tři dny po návratu z Finska z úspěšné odvety Poháru CEV čeká druhý tým extraligové tabulky třetí zápas v osmi dnech. „S cestováním je to samozřejmě náročnější, ale díky tomu, že jsme vyhráli, jsme na pozitivní vlně a únava se lépe regeneruje," poznamenal kapitán mužstva Ondřej Hudeček.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies