VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pupp pro mě zůstal srdeční záležitostí

KARLOVY VARY / RIGA - „Do módy přijde to, co je populární v Asii,“ prorokuje Petr Veselý, ředitel soutěže Mattoni Grand Drink.

4.11.2007
SDÍLEJ:

Petr VeselýFoto: DENÍK/Petr Kozohorský

Uprostřed kolotoče finálového klání letošního ročníku Mattoni Grand Drink v lotyšské Rize se pohyboval nenápadný človíček. Vedle hvězd seriálů televizních stanic Nova a Prima a dalších celebrit sice působil takřka neviditelně, o to větší měl ovšem osobní odpovědnost. Byl totiž ředitelem soutěže. Řeč je o Petru Veselém. Karlovaráci si jej možná ještě pamatují jako ředitele Grandhotelu Pupp. Nyní se ovšem pohybuje v kruzích blízkých barmanství.

Kde je vám v současné době konec?
V Rize.

Myslel jsem spíše profesně…
Pojďme se raději bavit o Mattoni Grand Drink.

Dobrá. Z vašeho hlediska člověka sběhlého v oboru míchání kdejakých nápojů je jedodušší připravit nápoj z alkoholických nebo nealkoholických ingrediencí? Alkoholický drink je jednodušší. Alkohol s sebou totiž nese bázi, tedy výraznou chuť. Jeho ředěním, což je trend posledních let, se jej snažíte kamsi moderovat. U nealkoholických koktejlů jsou báze méně výrazné, je tedy složitější připravit z nich míchaný nápoj.

Letos bylo k vidění spoustu netradičních součástí nealkoholických drinků. Celer, paprika, pepř… Je to trend současnosti?
Na začátcích soutěže se pracovalo hlavně se sirupy, nyní se začíná ke slovu dostávat i zelenina. Stále se hledají nové cesty, takže se dá říci, že je to trend. Obecně ale ubývá v nápojích sladkost.

Co rozhodlo o tom, že vyhrál nápoj jehož součástí je celer?
Jak už jsem říkal, v současné době se stále více používá zelenina, takže to až tak překvapivé není. Podobné ingredience nápoj obohacují zajímavou chutí, vitamíny a podobně. Loni konec konců vyhrál podobný drink.

Kam podle vašeho názoru může vymýšlení nových chutí dospět?
Záleží na tom, co z toho bude chtít vlastník soutěže udělat do budoucna. Trendem je vnímat to, co chtějí konzumenti. Můj názor je ale takový: podívejme se, co je módní v Asii. To za pár let uvidíme na Mattoni Grand Drink.

Nemohu se ovšem jako karlovarský novinář nezeptat na jednu věc: Sledujete ještě z povzdálí dění v Karlových Varech, respektive ve vašem „domovském“ Puppu?
Velmi z povzdálí. Když dojde k nějaké změně, zaznameám ji. Pochopitelně jsem zaregistroval, že pan Vacho odešel do Prahy. Grandhotel Pupp pro mě ovšem zůstává srdeční záležitostí. Dodnes je mi líto, že jsem v jeho čele nemohl zůstat déle, nicméně je krásné se tam vracet a potkávat lidi, se kterými jsem několik let rád spolupracoval.

4.11.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Michal Tung
4

Michal Tung o EET: Také Vietnamci pořizují pokladny na poslední chvíli

logo VK ČEZ Karlovarsko

Volejbal: VK ČEZ Karlovarsko je ve finále Českého poháru!

Mladí operní pěvci se opět sejdou v Karlových Varech

Karlovy Vary – Karlovy Vary jsou již více než padesát let svědkem pravidelných setkávání mladých koncertních a operních pěvců. Dokazuje to především Mezinárodní pěvecká soutěž Antonína Dvořáka, na kterou každoročně v listopadu přijíždí kolem 100 soutěžících z celého světa, a Mistrovské pěvecké kurzy. 

Plzeň porazila Karlovy Vary 4:2 a zabrala v boji o první desítku

Hokejisté karlovarské Energie nestačili na Plzeň a prohráli na ledě škodovky 4:2.

U českých textů jsme se zapotili, říkají muzikanti z Meat Mincer

Karlovy Vary – Rockmetalová kapela Meat Mincer z Karlových Varů se stále snaží vyvíjet a nestát na místě. To dokazuje například přechod na české texty a také stále nové skladby. Kapela má za sebou i koncerty v předprogramu legendy Katapult (v rámci festivalu ve Vintířově) a také klubová vystoupení s populárními kapelami Seven, Menhir, Roxor nebo Titanic.Více o aktuálním dění v Meat Mincer informoval kytarista Standa Švarc.

Doupovské hory skrývají unikátní a jedinečné vulkanické horniny

Karlovarský kraj - Bouřlivé sopečné výbuchy a všude se rozlévající láva a zápach síry. Tak podobně před několika desítkami milionů let vypadal vývoj Doupovských hor v Karlovarském kraji. Dnes je tato krajina stále ještě opředena mnoha tajemstvími, která se dlouhá léta nedařilo objasnit. Právě proto se odborníci z České geologické služby v Praze spojili s pracovníky karlovarského muzea, aby sepsali první kompletní knihu o vzniku Doupovských hor. Nejen na to, jaké informace v ní lidé naleznou, jsme se zeptali přírodovědce Jana Matějů z Muzea Karlovy Vary.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies