„Nedávno jsem šla po delší době okolo parku u Hradebního příkopu, a nebýt syna, který mě upozornil, že je socha na stromě oblečená, ani bych si toho nevšimla,“ poznamenala Jiřina Kováčová z Chebu. „Už jsem si natolik zvykla, že tam sedí, že se na ni ani nedívám. Zpočátku, když se socha na stromě objevila, říkala jsem si, co je to za hloupost, ale zdá se, že si ji lidé opravdu oblíbili,“ dodala.

„Mě by jen zajímalo, kdo tam leze,“ poznamenal senior Jiří Stuchlík. „To bude nejspíš akce nějakých mladých, kteří nemají co dělat,“ nesouhlasil s oblékáním sochy. „Je to sice zajímavé, ale kdyby takhle lezli všude, mohl by za chvíli dostat čepici i rytíř Roland na kašně,“ zlobil se.

Městu ovšem oblečená socha nevadí. „Je to záležitost, která tam zbyla po krajinné výstavě, a my jsme rádi, že se toho lidé nebojí a vzali sochu za svou,“ podotkla mluvčí radnice Martina Kuželová. „Je to sympatické, alespoň si jí lidé všímají. Já sama jsem už v létě pozorovala, že sedící socha dostala nějaké plavky a teď jí přibyla na hlavě i čepice, nevím, jestli má i něco navíc,“ řekla mluvčí.