Zatímco v minulém roce jsme na akci Den s deníkem řešili především problematiku Staré Role, letos jsme se rozhodli uspořádat akci přímo v centru, na tzv. zlatém kříži před Národním domem. Jedno z témat do diskuze s občany budeme mít tedy přímo za zády – Jak je to s Národním domem? Tento objekt v centru města řadu let chátrá a jeho rekonstrukce se zdá být v nedohlednu. Magistrát objekt pronajal společnosti, která by sice ráda začala s rekonstrukcí, ale objekt je stále blokován pro nevyřešený soudní spor.

Dalším ožehavým tématem Karlovaráků jsou probíhající „rekonstrukce“ historických domů v lázeňském centru, například Eboli, Quissisana, Saxonie a naposledy Mantua. Nemluvě již o nových garážích pod Imperiálem!

Velké diskuze se vedou v posledních měsících také o budoucnosti Krajské karlovarské nemocnice, což je sice téma celokrajské, ale nejvíce se dotýká právě karlovarské nemocnice.

Hladinu veřejného mínění v posledních týdnech rozvířila také zpráva o zrušení školky v ulici Krále Jiřího a neochota vedení města diskutovat na toto téma s maminkami.

Velkým tématem do diskuze je korupční prostředí na karlovarském magistrátu. Příkladem je celorepublikově známá „losovačka“ na multifunkční halu, skandály kolem pronájmu nebytových prostor gangu Zádamských a přinejmenším neetické chování některých radních.

Jako problematický se jeví také další osud Lázní III. a Lázní I.

Ve výčtu kauz poslední dnů nemůže chybět Projekt Cultura 2000 financovaný z evropských peněz a drobnější přehmaty radnice, např. udělení ceny primátorky ruskému konzulovi, nebo nápad udělit čestné občanství zakladateli lázní Karlu IV.

Abychom byli objektivní, něco se v Karlových Varech i podařilo. Například dobudovaný průtah městem, který ulehčil dopravě, hokejisté Energie dosáhli životního úspěchu, hráli tu Kabáti, Škorpioni a přijedou Whitesnake.

Jak je ale vidět, témat do diskuze s představiteli města na Den s Deníkem je více než dost. Na akci Den s Deníkem budete mít příležitost se pozvaných představitelů města zeptat se na cokoliv, co vás v našem městě trápí.

Co nabídne Den s Deníkem v Karlových Varech?

Vyjde–li pěkné počasí, můžeme dnes, v úterý 3. června, očekávat na křižovatce Zeyerovy ulice a T. G. Masaryka (před Národním domem) opravdu zajímavé odpoledne. Od 16:00 hodin se zde uskuteční po roce opět akce Den s Deníkem.

Redakce Karlovarského deníku pozvala představitele našeho města k diskuzi o problémech, které vás trápí. Dozvíte se něco o tom, jak vzniká váš Deník a bude připravena soutěž o vůz Hyundai Santa Fe a pro děti soutěž v síle kopu do fotbalového míče.

O kulturní program se postará Dům dětí a mládeže Karlovy Vary. Jak nám prozradila Kateřina Kulhánková, je připraveno několik tanečních vstupů. „Představí se například dětský kroužek rock and rollových tanců a kroužek scénického tance, který vede Naďa Kohoutová a můj kroužek aerobiku,“ řekla Kulhánková.

Kromě toho zde vystaví Dům dětí a mládeže i Fotogalerii z akcí, které tato instituce, jejíž zřizovatel je Karlovarský kraj, pro děti pořádá. „Krátce po Mezinárodním dni dětí můžeme Karlovarákům prostřednictvím vaší akce ukázat, co umíme a vlastně si připravit malé promo pro nábor dětí do dalšího školního roku,“ vysvětlila účast na Dni s Deníkem ředitelka Domu dětí Dagmar Čejková.

Nedílnou součástí akce bude stánek, kde můžete přímo na ulici spatřit, jak vzniká grafická podoba Karlovarského deníku. V dalším stánku si můžete objednat předplatné a soutěžit o vůz Hyundai Santa Fe. Pro děti bude připravena nafukovací branka s elektronickým měřením síly kopu do fotbalového míče. Dalším lákadlem bude stánek „KLASA“ – národní značky kvalitních potravin. Také zde si můžete zasoutěžit a výherci soutěží v rychlosti kopu do míče a na stánku „KLASA“ budou vyhlášeni v závěru akce a obdrží celou škálu atraktivních cen.

Přijďte!