V pátek mezi devátou a desátou předal bývalý hejtman Karlovarského kraje Josef Pavel (ODS) svoji kancelář nově zvolenému Josefu Novotnému (ČSSD). Kromě jiného si pánové předali za přítomnosti notářů i obsah hejtmanova trezoru, ve kterém jsou například uloženy vlastnické akcie Karlovarského kra­je.

„Odnáším si akorát některé osobní fotografie, například z návštěvy norského královského páru nebo fotografii dcery, kterou mám na stole,“ řekl Josef Pavel. Ten si kolem desáté sbalil své osobní věci a odjel na své nové působiště — do Thermalu. „Vracím se na místo činu, do hotelu, kde jsem kdysi působil a kde jsem několik let místopředsedou dozorčí rady. Ve čtvrtek jsem byl jmenován generálním ředitelem hotelu Thermal,“ řekl bývalý hejtman.

Do hotelu Josef Pavel dorazil ještě před jedenáctou a požádal bagážistu, zda–li by mu nepomohl přemístit krabice a tašky do pracovny ředitele v prvním patře.

Nejenom pro zmíněného nosiče kufrů to byla v Thermalu zpráva dne.

Dlouholetí zaměstnanci Thermalu jsou novým generálním ředitelem téměř nadšeni. „Nezapomněli jsme na to, že Josef Pavel tady pracoval a když odešel do politiky, nikdy na nás nezapomněl. Když byl v dozorčí radě, vždy se postavil za nás,“ uvedli. Nikdo z nich ale nechtěl být jmenován.

„Bude to pro mě vlastně odpočinek. Vracím se k profesi, kterou jsem měl rád. Od politiky si na chvíli odpočinu a myslím, že někteří slidé si oddychnou ode mne. Jsem dlouholetý člen dozorčí rady akciové společnosti Thermal a vím tedy, jak na tom tato firma je,“ uvedl Josef Pavel, generální ředitel lázeňského hotelu Thermal.

Lázeňské sanatorium Thermal, které je stále ve vlastnictví státu, si může koupit karlovarská společnost X&R. Na konci září o tom rozhodl Okresní soud v Karlových Varech, informace o tom vyplývají na povrch ale až nyní. Je to zásadní zlom v této kauze, která se táhne už téměř deset let.

(iva, pga)