Podle předpovědí by měly být kvalitní podmínky i v dalších dnech. Potvrdil to Rudolf Chlad, náčelník Horské služby. „Podmínky byly opravdu ideální, podle mě to byl jeden z nejlepších víkendů, jaké v této sezóně pamatuji. Sněhu byl dostatek a byl velmi kvalitní, myslím, že mohou být všichni spokojeni,“ informoval náčelník Chlad.

I přes dobré podmínky se víkend neobešel bez úrazů.

„Celkově se řešilo třiadvacet úrazů, z toho šest bylo těžkých. Jednou musela jet záchranka na Boží Dar a také na Klínovec. Určitě je stále potřeba být při lyžování opatrný, a to bez ohledu na počasí. Lidé by měli vědět, na co mají, a ne zbytečně riskovat,“ konstatoval Chlad.

Dobré sněhové podmínky by měly být také v dalších dnech. „Podle aktuální předpovědi by mělo připadnout ještě dvacet centimetrů nového sněhu. Zima tedy pokračuje a myslím, že se milovníci zimních sportů mohou vypravit na hory i v dalších dnech,“ potvrdil náčelník Horské služby.

Spokojeni byli i provozovatelé zimních areálů. „Tento víkend byl nejlepší, jsme moc rádi. Byla slušná návštěvnost i sníh měl potřebnou kvalitu. Na tento víkend tedy budeme určitě moc rádi vzpomínat,“ komentoval Martin Frič, provozovatel zimního lyžařského areálu v Merklíně. „Očekáváme, že i v dalších dnech budou ideální podmínky a pojedeme naplno,“ dodal Frič.

Na hory se dalo bez větších problémů vyjet, protože silnice na Boží Dar i Klínovec byly v solidním stavu.

„Problémy jsme neměli a musím říct, že lyžování bylo také fajn. Když jsme přijeli na Neklid, trochu nás překvapil vítr, ale při lyžování už žádné problémy nebyly,“ zhodnotila podmínky lyžařka Radka Hájková. Ta se vypraví na hory také v dalších dnech. „Mám teď trochu volna, takže je určitě dobře si jet zalyžovat. Je to totiž výborný relax a zároveň adrenalin. Jsem tedy moc spokojená a snad kvalitní sněhové podmínky vydrží i v dalších dnech a bude možné jezdit. Těšila jsem se celý rok,“ přála si mladá lyžařka.