Přestože do Vánoc zbývá už jen pár dní a hypermarkety zažívají nákupní horečku, na svazích Krušných hor je stále plno lyžařů. Zájem lidí překvapil i Rudolfa Chlada, náčelníka Horské služby.

„Návštěvnost byla o víkendu poměrně velká, v předvánočním čase celkem překvapivá. Lidi od návštěvy hor neodradila ani mlha, počasí nebylo zrovna nejlepší,“ konstatoval Chlad. Podle něj se sníh udrží i v dalších dnech. „Například na Klínovci je už zhruba osmdesát centimetrů sněhu, takže lidé určitě mohou hory navštívit i během tohoto týdne. Sníh je navíc celkem kvalitní,“ nastínil Chlad.

Jediné, co by podle něj mohlo lyžařům sport znepříjemňovat, je námraza. „Ta je někde dost silná, takže je potřeba být opatrný. Také se trochu obáváme pádů větví, které jsou zatěžkané sněhem, tudíž je nutné dávat pozor hlavně na děti,“ upozornil Chlad.

„Do hor jsme vyrazili, protože jsme si chtěli odpočinout od nákupů a dalších starostí kolem Vánoc. I když byla mlha, zalyžovali jsme si celkem dobře. Spíše nám vadil vítr,“ zhodnotila lyžování mladá rodina z Lomnice.