Občané mezi sebou vybírali člověka, který dosáhl v roce 2008 mimořádného úspěchu a svou prací, dílem či skutkem významně přispěl k propagaci a reprezentaci našeho města. Vedle šesti kandidátů, kteří byli za úspěchy v roce 2008 nominováni, mohli hlasující zasílat i své další tipy.

„Komise vyhodnotila 3.února došlé hlasy a absolutním vítězem a Osobností města Nejdek 2008 se stal Heřman Kouba. Jeho výtvarné dílo, unikátní reliéfy pro Nejdeckou křížovou cestu, instalované do kapliček právě v roce 2008, je opravdu významné s mimořádným přínosem pro město,“ konstatovala Iveta Drobná, místostarostka Nejdku.

Slavnostní předání ceny výtvarníkovi Heřmanu Koubovi starostou města se uskuteční 21.února na třetím Nejdeckém plese.

„Zároveň bude vylosován jeden z hlasujících občanů, který obdrží drobný dárek. K zaslouženému ocenění panu Koubovi blahopřejeme a pro jeho další tvorbu a aktivní život mu přejeme mnoho zdraví, sil a inspirací,“ dodala za nejdeckou radnici místostarostka Drobná.

Držiteli ocenění „Osobnost města Nejdku 2006“ se stal známý herec a moderátor Petr Rychlý a ohodnocení „Osobností města Nejdku 2007“ získal Milan Michálek, předseda občanského sdružení Jde o Nejdek, který se společně se sdružením výrazně podílel například na obnovení Nejdecké křížové cesty, která byla před časem slavnostně znovuotevřena za účasti řady osobností.