Petr Gurban

Zda se podaří obnovit provoz v podniku? Já bych to tak snadné neviděl. Kdyby to někdo koupil, musel by tu chtít udržet provoz a ještě uspokojit věřitele. Tomu příliš nevěřím. Začal jsem si hledat práci. Mám nabídku pracovat v automobilce. Je ale až v Kolíně a já bych musel dojíždět.

Filip Hanáček

Každý, kdo je tady, si shání práci. Ta není široko daleko. Že nám dali výpovědi, to je jenom dobře, protože se pak můžeme hlásit na úřadu práce. Kupec na porcelánku? Že by se v téhle době někdo našel, tomu moc nevěřím. Byl bych ale rád, kdyby tady výroba porcelánu zůstala.

Ludvík Šimek

Zůstal bych tady rád, ale vypadá to špatně. Jsem tady zaměstnán jeden rok a vím, jak jsou na tom rodiny, které jsou tady zaměstnané. Uvidíme, jak to všechno dopadne, teď si jdu pro výpověď. Doufám, že se najde vlastník, který bude dál vyrábět porcelán a pracovní místa zůstanou.

Miroslav Svačina

Lidí stále doufají, že porcelánka bude vyrábět dál. Jak to ale celé dopadne,to se teprve uvidí. Podle všeho ale budeme rádi, když dostaneme to, na co máme nárok. Vždyť už nemáme ani na cestu do práce. Tady v okolí práce není, takže nás může zachránit nový vlastník.