Stejně jako Karlovarský porcelán totiž i Concordia skončila v konkurzu.

Věřitelský výbor se ji v těchto dnech snaží prodat. Sejít se kvůli tomu má znovu už tento pátek. Informovala o tom insolvenční správkyně Concordie Hana Záveská. „Do pátku je termín druhého kola pro podání závazných nabídek. V pondělí 20. dubna v jedenáct hodin se pak sejdou věřitelé, kteří rozhodnou, zda z přihlášených někoho vyberou,“ upřesnila Záveská.

Zájemci usilují o Concordii už podruhé. Termín prvního kola závazných nabídek končil 30. března. Věřitelé se sešli o den později, ale nikoho z kupců nevybrali.

Záveská nemohla říci, kolik adeptů se přihlásilo v prvním kole. „Druhé se dělá proto, že zájemců v první fázi bylo více,“ vysvětlila Záveská.

Jednou z firem, které si chtějí lesovskou Concordii koupit, je i plzeňská společnost Hengis, budoucí vlastník KP. Deníku to potvrdil jeden z jejích šéfů Miroslav Kříž. „Karlovarský porcelán a Concordia spolu úzce souvisí. Proto si myslíme, že by měly mít jeden management,“ zdůvodnil Kříž.

Hengis by chtěl v v obou podnicích zachovat výrobu porcelánu.

Na dotaz, kolik dalších zájemců by chtělo pokračovat s porcelánem v Concordii, správkyně reagovala: „Ani to nemůžu říci.“