Ještě ve čtvrtek 18. prosince totiž řada z nich neměla na svých účtech druhou polovinu říjnové výplaty, kterou by za normálních okolností dostali celou už v polovině listopadu.

„Do zítřka bychom peníze měli dostat. Bylo nám řečeno, že na účty zaměstnanců byly poslány už v pondělí a úterý. Já ale zbytek výplaty z října ještě nemám. Tak uvidíme,“ informovala včera předsedkyně odborového svazu KP Marcela Dubová.

Podle původních zpráv měla druhá polovina výplaty odejít na účty zaměstnanců začátkem prosince. Pak se termín posunul o další týden. Zatím není vůbec jisté, jak to bude s výplatou za listopad. V pátek 19. prosince jdou zaměstnanci KP do práce letos naposledy. Od pondělka 22. prosince totiž nastupují na povinnou celozávodní dovolenou, která byla původně naplánována až do 15. ledna. Lidé mají za toto období dostat 60 procent mzdy. I v tomto případě se ale situace změnila.

„Někteří z nás jdou do práce už 5. ledna, protože budou pracovat na velké zakázce. Další nastupují do práce 19. ledna, zbytek až v pondělí 26. Ti, kteří nebudou na dovolené až do 25., by za svou práci měli dostat celý plat,“ doplnila Dubová.

Na celozávodní dovolenou nastupují i zaměstnanci sesterské firmy Concordia. Nejde o nucené volno, ale podle insolvenční správkyně Hany Záveské o běžnou odstávku, během níž se může vyřešit celý problém s krachujícím holdingem.