Moderní zimní středisko do městečka přilákalo řadu vyznavačů tohoto zimního sportu a Potůčky, které dosud byly známy především obrovským vietnamským bazarem, získaly nepřehlédnutelný sportovní kredit. Rodiny s dětmi a další návštěvníci mohou buď využít místního bazénu a zaplavat si, nebo si zalyžovat na supermoderní sjezdovce.

„Investice do areálu byla vysoká, ale neptejte se kolik. Jenom dva roky nám trvalo vyřešení všech dokumentů, abychom sjezdovku mohli začít stavět,“ uvedl majitel Marek Plachý.

V místech, kde se nyní prohání lyžaři, byl původně les. Ten bylo třeba vykácet a pozemek zplanýrovat.

Osvětlená sjezdovka je 550 metrů dlouhá a lyžuje se zde každý den od devíti do šestnácti hodin. Polodenní skipas zde stojí 190 korun pro dospělé, 150 korun pro děti. „Zavedli jsme i večerní lyžování ve středu, v pátek a v sobotu. Lyžuje se od osmnácti do jednadvaceti hodin. Ohlasy máme velmi dobré,“ doplnil Plachý.

Do budoucna chystají provozovatelé řadu dalších novinek a rozšíření služeb. Už dnes si zde můžete vypůjčit lyže a samozřejmostí je také občerstvení.

Výhodou skiareálu v Potůčkách jsou minimální fronty na vlek. „Je to skvělé. Lidí tady zatím moc není, takže se lyžuje prakticky pořád. Mně nejvíc chytl členitý terén sjezdovky a dobře upravená trať. Auto lze zaparkovat hned poblíž, takže není co řešit,“ pochvaloval si zdejší lyžování jeden z návštěvníků.

S letošní sezonou jsou tak majitelé zatím spokojeni.