„Pro malé děti tam bude brouzdaliště. Dalším prvkem má být například vířivka, a dokonce balneo provoz, tedy solárium, sauny, páry a v neposlední řadě také masáže,“ vyjmenoval starosta Chodova Josef Hora. „Návrh pana architekta Zákosteleckého řeší stavbu ne zcela tradičně, a to jí dodává jistou fajnovost. Strohé nejsou vnitřní ani venkovní prostory,“ dodal starosta.

Vedení radnice předpokládá, že plovárnu hojně využije jak veřejnost, tak především školy. „Tím, že zde žáci budou moci absolvovat povinný plavecký výcvik, ušetří školy nejen finanční prostředky za dopravu, ale také čas,“ zmínil Hora.

Velký zájem město očekává i ze strany okolních obcí. „Bazén by měl řešit potřeby Chodováků stejně jako lidí z Tatrovic, Vřesové, Rájce, Vintířova, Mírové nebo Božičan,“ doplnil.

Kromě ´vodního ráje´ chce město investovat i do stavby sportovně–rekreačního komplexu. Ten počítá s novou halou či přírodním amfiteátrem. „Spojovací krček propojí plovárnu s prostorem haly. To přivítají hlavně sportovci, kteří budou moci po tréninku rovnou přejít do bazénu, kde využijí právě ty regenerační procedury,“ vysvětlil Hora s tím, že studie využívá i terénní nerovnosti. „Prostor nad centrem řeší jako tribunu fotbalového hřiště,“ podotkl.

Další novinkou má být Městský dům. Ten poslouží jako ubytovna pro turisty a sportovní soustředění. „Mohla by tam být i kuželkářská dráha,“ navrhl starosta a současně upozornil, že stavba domu by již měla být aktivitou nějakého podnikatele.

Jednotlivé objekty spojí dopravní cesty. Některé budou vymezené pro jízdu na bruslích, jiné pouze pro pěší a kočárky. „Architekt také přesně navrhl, kde mohou být dětské koutky, nejrůznější jeskyňky, prolézačky, místo pro koncerty nebo travnaté plácky ke slunění,“ uzavřel Hora. ⋌(mih)