Areálu ostrovské Škodovky možná nastávají lepší časy. Kdysi významný podnik, jehož brány v minulosti opouštěly kvalitní trolejbusy, které vozí cestující i ve Spojených státech, totiž podle zatím neověřených informací koupil zahraniční investor.

„Viděl jsem rezervační smlouvu, ale na katastru je celý areál ještě zapsaný na podnik Škoda,“ reagoval na náš dotaz starosta Ostrova Jan Bureš. Šuškandou se ale městem nese informace o tom, že zájem o továrnu mají vietnamští obchodníci. „Nehrozí ale, že by zde byla další tržnice či ilegální výrobna cigaret. Je to firma, která chce v Ostrově vyrábět autobusy,“ prozradil Deníku zdroj, který si přál zůstat v anonymitě.

Areál Škodovky zpočátku prodávala karlovarská realitní kancelář Loyd reality. Štafetu po Karlovarácích převzali jejich kolegové z plzeňské realitky Pubec. „Ano, objekt jsme skutečně prodávali. Bližší podrobnosti transakce ovšem nemůžeme zveřejnit,“ řekla včera Deníku pracovnice plzeňské realitní kanceláře.

„My jsme ti poslední, kteří se něco dozvědí,“ posteskl si pracovník ostrahy areálu. „Nějaké informace jsem zaslechl už v létě, ale nic konkrétního nevím,“ dodal.

„Pevně věřím, že když někdo chce do podniku investovat jistě nemalé peníze, má reálný podnikatelský plán. Tržiště či sklady tam určitě nebudou. Pro Ostrov to bude jedině dobře, zvlášť v případě, že půjde o strojírenskou výrobu. Ta by totiž dala pracovní příležitosti kvalifikovaným lidem z okolí, kteří se už dříve podíleli na montáži trolejbusů,“ dodal k tomu ostrovský starosta.

Glosa ke článku: I kdyby Marťani!