Krušné chvilky zaznamenali silničáři v noci z úterý na včerejšek, kdy na Sokolovsku hustě sněžilo. Nejhorší to bylo v horských oblastech.

Například v Přebuzi už leží přes 80 centimetrů sněhu. Silničářům tam práci komplikoval silný vítr. „Tvoří se tam sněhové jazyky. Když se silnice prohrnuly, vítr je místy opět zavál sněhem,“ uvedl dispečer krajských silničářů Josef Bulka. Podle tamního starosty Antonína Čouky je práce až nad hlavu. „Sněhu je stále více a více. Nestačil jsem ještě ani odhodit lopatu,“ řekl. Cesta do obce je průjezdná.

Podle Josefa Bulky se jinak daří udržet sjízdnost komunikací. „Teploty se držely v nižších polohách těsně nad nulou, takže sníh i odtával. To však s sebou nese další hrozbu. Sníh tak začíná být těžký, čímž hrozí pády stromů,“ varuje dispečer. Pozor by si řidiči měli dávat i na namrzlé komunikace.

Podle meteorologů budou sněhové přeháňky nadále pokračovat. Měly by ale do konce týdne být mírnější. Začne se však ochlazovat.

Vytrvalé sněžení se podepsalo i na nehodovosti. Bouralo se například v Kynšperku a dvakrát u Jindřichovic. V úterý dopoledne tam jízdu na zasněžené silnici nezvládl řidič kamionu při projíždění zatáčky. Vjel mimo silnici a narazil do stromu. Havaroval tam i řidič osobního vozu. Ten dostal smyk, vjel do protisměru, kde se střetl s dalším autem. „Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil,“ uvedla Věra Krajníková ze sokolovského okresního ředitelství policie.

Policie zároveň nabádá řidiče k maximální opatrnosti. Motoristé by rozhodně neměli vyjíždět na silnice bez zimní výbavy.