Práce na rychlostní silnici R6 pokračují. V dohledné době se začne pracovat na nových úsecích. Podle Miloše Patery (ODS), poslance parlamentu a předsedy sdružení MPV R6, nebudou mít na tuto stavbu vliv ani případné politické změny.

„Je dohodnuto, že stavba R6 bude pokračovat podle harmonogramu nezávisle na tom, jestli bude vládnout ODS, ČSSD, nebo třeba KDU–ČSL. Tuto dohodu uzavřel ministr dopravy Aleš Řebíček napříč politickým spektrem,“ informoval Patera.

„V současné době se pracuje na úsecích směrem na Cheb, dále potom z Jenišova do Nového Sedla a z Kamenného dvoru do Tisové,“ konstatoval poslanec.

Na letošní rok jsou naplánované práce i v dalších místech. „Stavbaře čekají dva poměrně složité úseky z Nového Sedla do Sokolova a ze Sokolova do Tisové. Bude potřeba také rekonstruovat most u Transmotelu, což bude poměrně těžký oříšek,“ připustil Patera.

Stavba R6 by měla zahájit také na trase Karlovy Vary – Olšová Vrata směrem na Prahu a Bošov – Lubenec. „V těchto trasách se pracuje na vyřízení stavebního povolení. U trasy z Bošova do Lubence je stavební povolení v řízení, u Karlových Varů a Olšových Vrat se o něj žádá,“ dodal předseda sdružení Patera.

Na celou silnici R6 by podle současných propočtů mělo být vynaloženo 43 miliard korun. „Je připraven rozpočet do roku 2013. Je počítáno i s evropskými penězi, takže by další financování mělo být zajištěno. V měsíci prosinci se počítá se spuštěním trasy Pavlov – Praha,“ ujistil poslanec.

„Už se na spuštění R6 těšíme. Urychlí dopravu. Dokazuje to i průtah,“ shodli se karlovarští motoristé.