Do této částky je třeba započíst i výstavbu mostu přes řeku Střelu. Dodnes tam totiž na přechod slouží jen v podstatě nezkolaudovaná lávka.

„Bohužel, plánům na výstavbu velkorysého areálu zatím pro nás na nějaký čas odzvonilo. Z vlastního na něj nemáme peníze a z Evropské unie, konkrétně z Regionálního operačního programu, se budeme snažit získat dotaci na opravu komunikací ve městě. Nutně potřebujeme rekonstruovat například Nádražní ulici. Lidé na to tam čekají už řadu let,“ říká starosta Žlutic Jaroslav Vojta a pokračuje: „Nutně potřebujeme opravit také sociální zařízení v kulturním domě, rozvody a klimatizaci v mateřské škole a podobně. Musíme si prostě vybrat, co je pro nás důležitější,“ vysvětluje Vojta.

Podle jeho slov je také v ROP daleko méně peněz než se před časem proklamovalo.

„Připravili jsme projekty, abychom mohli účelně využít případné dotace. Nakonec budeme rádi, když dosáhneme na jednu,“ kritizuje Vojta.

Koupání ve Žluticích však není špatné ani nyní. Jde o přírodní nádrž, která je proslulá tím, že se v ní jen minimálně sinic.

„Když hygienici zakazují nebo přinejmenším nedoporučují koupání jinde v kraji, u nás je voda čistá. Je sice kvůli trvalému přítoku z řeky chladnější, ale bez sinic. A už druhým rokem nám tamější areál obhospodařují městské technické služby, takže je na koupališti konečně i čisto,“ dodává starosta Vojta.