„Pokud rada města schválí smlouvu o výpůjčce, přejde odpovědnost za případné úrazy na stranu občanského sdružení Houpej.cz," vysvětlil starosta Ostrova Pavel Čekan (ČSSD) s tím, že nevidí důvod, proč by ke schválení smlouvy nedošlo.

„Zrovna smlouvu dodělávám," sdělil Petr Šindelář (ODS). „Myslím, že do pondělního jednání rady města bude připravena," dodal Petr Šindelář.

K pověšení jsou připravené ještě dvě houpačky. Místo hotové práce však čekají tým Houpej.cz opravy dvou houpaček. „Nějaký vandal nám jednu houpačku u Boreckého rybníka odřízl a hodil do vody. Druhou pak v zámeckém parku zamotal do stromu," řekl Jan Bureš (ODS). Ty se tým Houpej.cz pokusí opravit co nejdřív.

Velký boj o houpačky se rozhořel už po prvním vyvěšení, kdy se Ostrov rozdělil na dva tábory. Jeden kritizoval tým Houpej.cz, že se jedná o předvolební kampaň ODS, a navíc rozvěšení probíhalo načerno, druhý naopak nápad uvítal, neboť podle něho je v Ostrově málo míst, kde si děti můžou hrát.

„Přísahám, že tento projekt vznikl jen k rozdávání radosti, a nikoli v rámci volební kampaně," dušoval se už dřív organizátor akce Bureš.

V pondělí při zasedání rady města se tak rozhodne, zda budou houpačky zpětně zlegalizovány, a případná odpovědnost při zranění na houpačkách tak půjde za organizátory akce Houpej.cz.