Oprava zdevastovaného sportoviště včetně zázemí ale bude stát desítky milionů korun a potrvá několik let. Tolik peněz ale město v rozpočtu nemá, a proto se bude podle primátora Petra Kulhánka (KOA) snažit získat státní dotace.

„Jde o jeden z projektů, na který bychom rádi v příštím roce využili program ministerstva školství na revitalizaci veřejných sportovišť. Maximální výše peněz v projektu je 20 milionů korun, přičemž my bychom chtěli získat 60 až 70 procent dotace," uvedl primátor Kulhánek.

Ministerstvo školství by mělo podle primátora rozhodnout o přidělení dotace na začátku příštího roku. Vlastní práce by tak mohly začít na jaře. Podle náměstka Michala Riška (ČSSD) je nyní prioritní areál oplotit a připravit studii na jeho opravu. „Nyní je třeba přehlásit na město plyn, s nímž se topí v kotelně, zjišťujeme stav sítí na stadionu a zaměříme se hlavně na obnovu travnaté plochy, která je částečně vyhnilá. Opravu si také vyžadují tribuny a zázemí areálu. Dosud se na sportovišti prováděly jen základní údržbové práce a odstraňoval se havarijní stav, například právě v kotelně. Ve stejně zdevastovaném stavu jsou podle náměstka Riška i šatny a sprchy.

Lehkoatletický stadion se stane součástí sportovního areálu kolem KV Areny. Přístupný bude veřejnosti i sportovním klubům a vstupné do areálu nikdo platit nebude. „Nemáme důvod zde cokoliv zpoplatňovat," vysvětlil náměstek Riško.