„Od začátku jsme usilovali, aby nádrž sloužila především lidem, pro rekreaci a koupání, a také rybářům," uvedl starosta Lubomír Vítek. Zvažovala se také možnost, že se vodní nádrž Lesík vrátí zpět do revíru rybářského svazu, jako tomu bylo před několika lety.

„Nakonec jsme se rozhodli, že si správu nádrže necháme ve vlastní režii. Primárně město chce, aby Lesík sloužil ke koupání a pro rekreaci občanů. A také bychom byli rádi, kdyby se na něj vrátili rybáři. Pravidla zde platí tedy stejná, jako kdyby byl v revíru svazu. Jen nebudeme prodávat povolenky," dodal Vítek.

U Lesíka vyrostou informační tabule, které rybářům připomenou, že si mohou domů odnést maximálně 5 kilogramů ryb denně, nebo že to nemají být ryby podměrečné ani velké chovné. „Výhledově uvažuje město o nové výsadbě ryb s finanční pomocí nějakého dotačního programu od Ministerstva zemědělství. Hodláme ale zachovat to, že přehrada není primárně určená k rybaření," doplnil starosta Lubomír Vítek.

Kompletní pravidla rybaření na Lesíku najdou lidé také na novém webu města, který by měl být uveden do provozu koncem září