Po setkání se zastupiteli na krajském úřadě zavítá prezident do Ostrova. „Jedná se o třetí návštěvu prezidenta v Ostrově a za dobu, kdy jsem ve funkci, jde podruhé o Miloše Zemana. Město Ostrov se na jeho příjezd chystá tradičně. Setkání s občany proběhne před domem kultury, z Mírového náměstí jsme proto plánovali odklidit sníh, ten ale nakonec odtál," doplnil starosta Ostrova Pavel Čekan. Dar ale prozradit nechtěl, jde o překvapení.

Na prezidentskou návštěvu se usilovně připravovali v Horním Slavkově na Sokolovsku. Město s bohatou hornickou minulostí přivítá hlavu státu ve čtvrtek. „Určitě se pochlubíme naší historií. Pro prezidenta máme připravené dary, které budeme tajit do poslední chvíle. Mohu jen prozradit, že jsme volili zdejší produkty," řekl starosta Horního Slavkova Alexandr Terek. Miloš Zeman se nejprve setká s představiteli města. Následně pohovoří s občany na tamním náměstí, kde bude připraveno venkovní pódium.

Na venkovním prostranství na Starém náměstí se Miloš Zeman setká s občany i v Sokolově, kam přejede z Horního Slavkova. Předtím se ale uskuteční setkání s představiteli města a zastupiteli v restauraci Koruna. Ani ze Sokolova neodjede Miloš Zeman s prázdnou. Svoji sbírku rozšíří o speciální čtyřiceticentimetrovou vázu a sadu sklenic na víno s motivy Alfonse Muchy od dolnorychnovské firmy König-Porzellan.

Hlava státu se setká také se studenty Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně. „Uskuteční se beseda se žáky," uvedl ředitel školy Miloslav Pelc. Studenti budou mít možnost zeptat se Miloše Zemana na cokoli, co je bude zajímat. „Besedy se zúčastní všichni žáci a pedagogický sbor," řekl. A samozřejmě prezident neodjede z Mariánských Lázní s prázdnou. Odveze si propagační materiál školy.

Na první příjezd prezidenta do své obce netrpělivě čekají i obyvatelé obce Krásná na Ašsku. „Přípravy na příjezd hlavy státu se uskutečňují v poklidném duchu. Museli jsme připravit akorát místnost, kde se uskuteční setkání se zastupiteli a kde se uskuteční i malé pohoštění, které bude tentokrát ve formě koláčků," sdělil starosta obce Krásná Luboš Pokorný.

Mimo to bude moci Miloš Zeman ochutnat i ovoce.

„Následně se uskuteční i setkání s občany na opravené návsi uprostřed obce. Takže jsme ji museli náležitě připravit, postavili jsme pódium, zajistili ozvučení na pódiu, zastřešení pódia a mnoho dalšího. Tak aby vše klaplo na jedničku. Co se daru týče, mohu prozradit pouze to, že od nás prezident Miloš Zeman dostane ostrý nástroj," poznamenal Pokorný.