„Hlavním obsahem nové úpravy je zákaz vjezdu, mimo dopravní obsluhu, do úseku: vjezd na Jánský most z Divadelního náměstí křižovatka ulic Tržiště a Pod Jelením skokem. Zákaz bude vyznačen dopravními značkami Zákaz vjezdu všech vozidel (v obou směrech) s dodatkovou tabulkou „mimo dopravní obsluhu" u vjezdu na Jánský most z Divadelního náměstí směrem do ulic Tržiště a Zámecký vrch a na křižovatce ulic Tržiště a Pod Jelením skokem směrem do ulice Tržiště a na Jánský most. Zároveň bude na křižovatku ulic Petra Velikého a Sadová ve směru do ulice Zámecký vrch umístěna značka Zákaz vjezdu všech vozidel (v obou směrech) s dodatkovou tabulkou „mimo dopravní obsluhu" a dodatkovou tabulkou s udáním vzdálenosti ke křižovatce Tržiště Pod Jelením skokem, tak aby řidiči přijíždějící k neprůjezdnému úseku byli včas varováni," uvedl Jan Kopál, mluvčí magistrátu.

Význam termínu „dopravní obsluha" je stanoven ve vyhlášce takto: vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby pro oblast za značkou, vozidla s označením O1, vozidla taxislužby a vozidla, jejichž řidiči, popřípadě provozovatelé mají v místech za značkou bydliště, sídlo nebo garáž.

„Důvodem návrhu je zklidnění intenzity dopravy ve vnitřním lázeňském území, tak aby plnilo svou úlohu a naplňovalo statut lázeňského místa. Monitorováním provozu v ulici Zámecký vrch byla zjištěna vysoká intenzita dopravy, cca 2500 průjezdů vozidel za den v obou směrech. Na základě informací Městské policie Karlovy Vary lze konstatovat, že tato trasa přes samotný střed lázeňského území je často využívána ke zkrácení cesty mezi obchodně-správním centrem města a částmi města na pravém břehu řeky Teplé. Město Karlovy Vary postupně upravuje časy zásobování ve vnitřním lázeňském území s cílem chránit přírodně ionizovanou atmosféru lázní. Vysoká dopravní zátěž jednak poškozuje tento přírodní zdraví prospěšný fenomén, jednak představuje bezpečnostní riziko pro chodce, lázeňské hosty a návštěvníky města, kteří prochází křižovatkou u morového sloupu mezi dvěma pěšími zónami Tržištěm a Starou loukou," vysvětlil mluvčí.

Úplné znění místní úpravy je zveřejněno jako Veřejná vyhláška opatření obecné povahy č. 32/2014, stanovení místní úpravy provozu na pozemních komunikacích v ulicích Petra Velikého, Zámecký vrch, Tržiště a Jánský most na úřední desce Magistrátu města Karlovy Vary a v její elektronické verzi zde