Během léta byl z prostředků fondu ROP Severozápad v těsné blízkosti Božího Daru v prostoru pod benzínovou pumpou vybudován zcela nový lyžařský vlek. „Jedná se o zhruba půl kilometru dlouhý, dvoumístný vlek kotvu se sjezdovkami po obou stranách. Podél pravé sjezdovky bude navíc vybudována a pravidelně upravována profesionálně navržená boardercrossová trať, určená nejen pro tréninky juniorské reprezentace, ale i široké veřejnosti," uvedl mluvčí areálu Filip Majkus.

Vlek Hranice, nazvaný podle svojí polohy, kdy výstupní stanice sousedí se státní hranicí se SRN, disponuje veškerou vybaveností, technickým zasněžováním a sociálním zařízením. Vlek je určen především začínajícím a mírně pokročilým lyžařům, kteří jej pohodlně dosáhnou pěšky z ubytovacích zařízení v Božím Daru.

„Návštěvníci tak budou moci v rámci jednotné permanentky využít zcela nové přepravní zařízení. Zároveň si však budou moci zakoupit permanentku pouze na vlek Hranice," konstatoval Majkus.

Skiareál nově nabídne dvě vysoce kvalitní webkamery, jejichž prostřednictvím budete moci online sledovat aktuální počasí a dění ve skiareálu. Kamery budou umístěny u výstupních stanic na Neklidu a u vleku Za Prahou. Obraz bude k dispozici na serveru holidayinfo.cz a webových stránkách areálu.

„V areálu nyní finišují poslední přípravy před sezonou, čekáme již jen na ochlazení a těšíme se na brzké spuštění provozu," dodal Majkus.