Náklady na celou stavbu činí více než 13 milionů bez DPH. Rekonstrukce přišla navíc v dobu, kdy práce probíhají i v samotném areálu Karlovarské krajské nemocnice. I přesto však na magistrát zatím nepřišla jediná stížnost.

„Práce na rekonstrukci ani související dopravní omezení nejsou předmětem stížností. Harmonogram prací a související dopravní omezení a objížďky jsme s předstihem projednali s vedením nemocnice i záchranné služby a vše nastavili po dohodě s nimi a také s přihlédnutím k právě probíhající rekonstrukci v areálu nemocnice," řekla mluvčí karlovarského magistrátu s tím, že majitelé nemovitostí v oblasti dotčené rekonstrukcí ulic Americká, Rumunská byli ze strany zhotovitele stavby v předstihu informováni o záměru a rozsahu prací.

Pro Horní Drahovice to bude na čas jediná větší rekonstrukce. Další, která přichází v úvahu, je propojení Anglické a Vrchlického ulice. Zde však v současné době probíhá jednání mezi obyvateli domů a městem, kde se hledá nejschůdnější varianta. Jak vše dopadne v těchto dvou ulicích, bude jasno v průběhu května.

Objížděk si tak řidiči užijí ještě dost, neboť Americká bude pro motoristy uzavřená do 31. července.