Po celé odpoledne si zájemci mohou pod dohledem zkušených plavčíků zapůjčit lodičky na řece Ohři, projít si řemeslné stánky, zúčastnit se doprovodného programu pro děti nebo navštívit výstavu kostýmů ze seriálu Já, Mattoni ve zrekonstruovaném Löschnerově pavilonu.
Od rána do pozdních odpoledních hodin je do Kyselky zajištěna doprava vlakem ČD Nostalgie z Karlových Varů. Zároveň s tím zpestří akci i historický motorový vůz Singrovka.

„Zahájení programu začne v sobotu 27. května ve 13:00 v parku, kde se postupně představí celá plejáda účinkujících. Do atmosféry let třicátých návštěvníky přenese taneční vystoupení Centra tance Harmonie, děti pobaví hudební divadlo Hnedle Vedle, v úžasu budou přihlížející akrobatické show Flying Boys a ještě lepší náladu rozdmýchá Michal Tučný revival nebo DJ Mike a jeho Oldies party,“ popsal program starosta Kyselky Aleš Labík.

Souběžně bude probíhat program v kině, který odstartuje v 13:30 historický film o Kyselce. Následovat bude přednáška znalce místní historie Stanislava Burachoviče o dějinách Kyselky a během odpoledne se v kině vystřídají další zajímaví hosté.

Po celý den bude v Mattoni muzeu poloviční vstupné, což ocení především milovníci seriálu české televize Já, Mattoni. Od 20. května je totiž stálá expozice muzea doplněna výstavou kostýmů ze zmíněného seriálu.

Z Karlových Varů do Kyselky zajistí spoj také historický motorový vůz Singrovka M 240.0100. „Vlak odjíždí z karlovarského dolního nádraží v 9:35, zastaví také na „horním“ nádraží a přes Vojkovice nad Ohří dojede v 10:40 do Kyselky. Kapacita vlaku je 56 míst. Na příjezd vlaku navazuje organizovaná prohlídka Lázní Kyselka s odborným výkladem. Během dne uskuteční motoráček přezdívaný Singrovka mezi Kyselkou a Vojkovicemi ještě dvě jízdy tam i zpět a v 16:30 se vydá na zpáteční jízdu do Karlových Varů,“ doplnila mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová s tím, že následně bude po letech obnovena železniční dopravu mezi Karlovými Vary a Kyselkou, kdy pravidelný sobotní provoz začne od 1. července.

Podrobný program naleznete na stránkách nebo Facebooku obce. Návštěvníci v dobových kostýmech jsou na Kyselských slavnostech rovněž vítáni.

Výroba křišťálových glóbů pro Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech.
GALERIE, VIDEO: Mistři skláři připravují křišťálové glóby pro filmový festival