Funguje v něm multifunkční komplex Grandhotel Ambassador Národní dům, jehož součástí je stylová restaurace Julius Zeyer, kavárna Grand Café a noční music bar Kakadu. Neopakovatelnou atmosférou pak návštěvníky ohromí historický slavnostní sál Orpheum, v němž se mimo jiné konají divadelní představení či koncerty. Tyto prostory jsou v provozu již od začátku letošního května. Od konce června se pak otevírá čtyřhvězdičkový hotel Superior s 83 pokoji a v srpnu bude spuštěn provoz wellness a balneo služeb.

Hotelový komplex nabízí řadu služeb pro lázeňské hosty, byznys klientelu, turisty i místní obyvatele. „Sál Orpheum má kapacitu 700 lidí a přiléhají k němu tři menší salonky. Je to ideální prostor pro pořádání představení, koncertů, varieté, bálů, konferencí, svateb, rautů. Salonky se dají využít i samostatně například pro menší a rodinné akce," popisuje multifunkčnost prostoru obchodní ředitelka Grandhotelu Ambassador Národní dům Iva Hauptmannová. Svoji domovskou scénu má v sále Orpheum Karlovarský symfonický orchestr, který zde pravidelně koncertuje. „Při letošním ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se bude v sále také promítat," doplňuje obchodní ředitelka.

Grandhotel Ambassador

Výborná kuchyně a stylový interiér lákají návštěvníky do restaurace Julius Zeyer, která je otevřená jak hotelovým hostům, tak veřejnosti a nabízí i obědové menu. V krásném letním počasí je možné posedět na letní zahrádce. Pokud byste dostali chuť na dobrou kávu, moučník či domácí limonádu, pochutnáte si v kavárně Grand Café, u které je rovněž k dispozici zahrádka.

Pro večerní vyžití je připraven program v music baru Kakadu, kde od středy do soboty hraje živá hudba a k tanci vybízí i parket. V baru navíc do dvou hodin v noci funguje kuchyně. V nabídce je výběr z kulinářských specialit, jako jsou domácí hamburgery, grilovaná masa, žebra a podobně. Chybět samozřejmě nemůže kvalitní nápojový lístek s bohatým výběrem tuzemských i zahraničních vín, míchaných nápojů, rumů a Champagne. Interiér baru je inspirovaný retrostylem 70. let.

Grandhotel Ambassador Národní dům se nachází v samém centru Karlových Varů na třídě T. G. Masaryka. Jedná se o architektonický secesní skvost vídeňských architektů Ferdinanda Fellnera a Hermanna Helmera. Po nepovedené privatizaci v 90. letech 20. století hotel dlouho chátral. To se změnilo s novým vlastníkem, firmou Eltodo, a provozovatelem, společností Axxos. Oprava této jedinečné karlovarské památky probíhala ve spolupráci s památkáři a stála zhruba 350 milionů korun.

Grandhotel Ambassador