Po zimě se v Karlových Varech začíná rozjíždět celá řada akcí. Velmi bohatou nabídku připravilo město na třídě T.G. Masaryka. Zde se kulturní program i možnost nakoupit si nejrůznější dobroty nezastaví celý měsíc duben.

Potvrdila to Michaela Kousalová, mluvčí karlovarského magistrátu. „Město Karlovy Vary připravilo pro občany a návštěvníky města řadu akcí a bohatý doprovodný program na celý duben. Třída T.G. Masaryka bude doslova žít celý měsíc a návštěvníci se mohou těšit na velikonoční trhy, regionální potraviny, přehlídku českých pivovarů a staročeský jarmark. Dubnové akce jsou jakýmsi předvojem nejvýznamnější akce v našem měst, tedy Zahájení lázeňské sezony, které se letos koná od 4. do 6. května,“ popsala Kousalová.
Program začne Velikonočními trhy, které se budou konat od 1. do 9. dubna. „Zde bude nabídka velikonočního zboží, kraslice, pomlázky, laskominy a další,“ uvedla mluvčí.

Po jejich skončení bude Masaryčka patřit milovníkům skvělého jídla, protože od 11. do 15. dubna se bude konat akce Regionální potravináři Karlovarského kraje.

„Bohatá nabídka regionálních potravin. Květiny a zelenina ze zahrady v Teplé, sýry z horského statku v Abertamech, český med a medové výrobky, maso a uzeniny, pečivo, pralinky a podobně,“ řekla Kousalová.

Příznivci zlatavého moku si také přijdou na své. Od 17. do 23. dubna je potěší akce České pivovary v Karlových Varech. Zde lidé budou moci ochutnat přibližně 18 druhů piva. Dále zde budou zajímavé soutěže v pití piva a mnoho dalších věcí. Program doplní každý den také hudební program. V Karlových Varech zahrají například místní kapely jako Yellow, Proměny, hardrocková Coda nebo country kapela Bankrot. Největším lákadlem pak bude určitě kytarista Radim Hladík se svou kapelou Blue Effect.

Jakmile pivní akce skončí, tak se na třídě T.G. Masaryka rozjede Staročeský jarmark. „Půjde například o přehlídku řemesel,“ doplnila Kousalová.

Lidé podobné akce vítají. „Jsem rád, že bude zase po delší době kam zajít. Potěšilo mě, že například přehlídka piv už se zde koná znovu. Vždy je tam dobrá muzika a zábava,“ pochválil Tomáš Jiránek z Karlových Varů.