Karlovy Vary/ Technická závada na semaforech nejrušnější karlovarské křižovatky u Becherovky má na svědomí dopravní nehodu. Včera ráno totiž skončil cyklista, který vyjížděl z Chebského mostu na hlavní silnici Náměstí republiky, v zadním skle auta, jež jelo před ním. „Chtěl jsem vjet z Chebského mostu. Jelikož zde nejdou semafory, najel jsem trochu do křižovatky.

Musel jsem ale zabrzdit, protože mi do cesty vjelo jiné auto. V tom momentu mi proletěl zadním sklem cyklista jedoucí za mnou,“ líčil nehodu řidič Robert Plzák. Jak následně uvedla mluvčí karlovarské nemocnice Zdena Marková, nehoda neskončila pro cyklistu naštěstí vůbec tragicky. „Byl jen odřený a po ošetření odešel domů,“ poznamenala Marková.

Semafory u Becherovky nejdou už od minulého pátku. Jak uvedla mluvčí magistrátu Renata Rojovská tuto středu, odpovědná firma nemůže najít závadu. „Nyní už ale zjistila, že se zhroutil celý softwarový systém a povolala na to renomovanou firmu z Prahy. Závadu by měla odstranit během dnešního odpoledne,“ informovala včera Rojovská.