„Bohužel během týdne nám odřekla nasmlouvaná firma zapůjčení kolotoče labutí. I přesto jsme oslovili jinou firmu, ale ta taktéž nedorazila, jelikož cestou k nám měla defekt v Krušovicích," smutně poznamenal hospodář MO Božičany Václav Šnajdr.

Ale ani tato skutečnost neubrala nic na lesku celodenním oslavám. Během celého dne totiž navštívilo rybářský tábor, který je rozprostřen na novorolské Kaskádě, přes tisíc lidí, jež mezi vrátky přivítal jak se patří opravdový hastrman. „Potěšil nás velký zájem lidí, kteří zavítali na oslavu 55. výročí v hojném počtu," pochvaloval si Šnajdr.

A nebylo divu. Příchozí sice přišli o labutě, ale rybáři se jim snažili všemožně kolotoč nahradit. Děti se tak mohly těšit na skákací hrad, tradiční soutěž v rybolovu, za kterou si každý odnesl nějakou laskominu.

„Zájemci mohli využít na našich sádkách i rybolov chyť a pusť a musím říci, že zájem byl obrovský," poukazoval hospodář. K dispozici veřejnosti byla i projížďka na koni či přehlídka automobilů. Opomenout bychom neměli i tombolu, která skrývala velmi zajímavé ceny, například televizi.

„Myslím si, že všichni odcházeli velmi spokojeni, jelikož jsme zaznamenali hodně kladných ohlasů," upozorňoval Šnajdr. Rybáři však nezapomněli ani na dospěláky, pro které bylo připraveno hudební vystoupení v podání loketských Roháčů, Výměny či Vodáků. Večer pak patřil v rybárně skupině Elen a také tradičnímu ohňostroji, který zakončil celé oslavy.

„Hudební vystoupení sklidilo velké ovace a určitě každý dospělák odcházel nadmíru spokojen, proto bych chtěl poděkovat všem, co se na našich oslavách podíleli, bez nich bychom to nezvládli. Zvláštní poděkování patří obsluze občerstvení, která měla hodně napilno," uzavřel Šnajdr.