„Ocenění mě vlastně ani nepřekvapilo, jsme pyšní na situaci v našem městě a na kvalitní zázemí, které podnikatelům poskytuje. Po loňském třetím místě a predloňské výhře jsem rád, že se cena vraci do Ostrova,“ uvedl ostrovský starosta Pavel Čekan.

Ostrovská radnice rotiž převyšuje ostatní především svým přístupem k podnikatelům. Má největší rozsah úředních hodin, nízko nastavený koeficient daně z nemovitosti, nejnižší poplatek za pobyt a podnikatelé jistě ocení také nejnižší cenu vodného a stočného z celého lázeňského regionu. Město má také zdravé hospodaření.

Čtěte také: Nemocnice Ostrov zajistila dopravu pro zaměstnance

Na druhém místě se v Karlovarském kraji umístilo město Cheb. To ostatní převyšuje zejména skvělými výsledky v ekonomických kritériích.

Stejně jako druhý Cheb i třetí Mariánské Lázně bodovalypředevším díky hospodaření radnice. Lázeňské město má největší podíl podnikatelů v kraji, nejnižší míru nezaměstnanosti a firmy a živnostníci jistě ocení také vysoký podíl učňů a studentů v odborném vzdělávání.

V rámci uvedeného výzkumu provedla také společnost CzechInvest průzkum nazvaný Investičně atraktivní region. „Chtěli jsme zdůraznit, jak je důležité, aby města byla připravena na nové investory i rozvoj existujících podniků,“ dodala Nikol Klimajová, ředitelka regionální kanceláře CzechInvest s tím, že investičně je u nás nejvíce atraktivní Cheb.

TOP 7
Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Karlovarského kraje 2016
1. Ostrov
2. Cheb
3. Mariánské Lázně
4. Aš
5. Sokolov
6. Kraslice
7. Karlovy Vary