Byly omezeny hlavně linky mimo špičku, které takzvaně ´vozily vzduch´. Změn doznaly například linky do průmyslové zóny, noční spoje a trasy k vlakovému nádraží.

Nové jízdní řády vejdou v platnost v pondělí 1. května a naleznete je na stránkách Dopravního podniku Ostrov (DPO). Na fyzické vyvěšení na zastávkách teprve čekají.

„Koncem března požádal Dopravní podnik Ostrov o změnu jízdních řádů. Chtěl omezení linek na nádraží nebo spojů k nemocnici, které její zaměstnanci nenaplnili. Nejvíce spojů bylo zrušeno převážně v odpoledních hodinách,“ uvedl místostarosta Petr Šindelář s tím, že nové jízdní řády byly schváleny odborem dopravy.

Na lince MHD 1, červená, dojde u několika spojů k časovým posunům a další, ty málo využívané, byly zrušeny celé. Zásadní je zkrácení spojů k zámku a také průmyslová zóna bude obsluhována jen v době začátku a konce pracovních směn, tedy v 6:00, 14:00 a 22:00. Noční spoje na Průmyslovou zónu a zpět byly prodlouženy z náměstí až ke stanici Nápoje.

Na modré lince byly zachovány jen nejvytíženější spoje pro pracující poblíž nádraží a několik přípojů na vlak.

Žlutá linka s číslem tři se dočká zrušení přes poloviny spojů převážně v odpoledních hodinách a u linky MHD 4, zelená, bude zrušen poslední pár spojů do Vykmanova a zpět. Jediná linka MHD 5, fialová, zůstala beze změny.

„Takto upravené jízdní řády budou platit do konce června a mezitím se nové vedení města rozhodne o dalším osudu MHD a dopravního podniku,“ dodal Šindelář.

Náklady na roční provoz DPO jsou limitovány částkou kolem 4,8 milionu.