„Doktorům to nevadí, což se nedivím, ale další zaměstnantci jsou z toho hodně špatní. Teď nedávno jsem v okolí nemocnice dostala pokutu za špatné parkování, už tedy musím spoléhat jen na autobus, což je v případě ranní a nočních směn veliký problém," uvedla zaměstnankyně, která se z obav o místo odmítla sdělit své jméno.

„Občas kolem nemocnice při hledání parkování kroužím kolem do kola jak Sputnik, jen abych správně zaparkoval," řekla další z řad pracovníků nemocnice.

„Parkování v té oblasti a především pokutování špatně postavených aut je problém. V současné době řešíme společně s příslušnými odbory města nové vymezení dopravní situace a její značení," prohlásil velitel městské policie Marcel Vlasák a dále dodává: „Během festivalu se snažíme být více tolerantní vůči špatně parkujícím řidičům, bohužel pak trvá další měsíc uvést vše do původního stavu. Po novém vyznačení a po stanovení pravidel, budeme této oblasti Karlových Varů určitě věnovat pozornost. Snad se to stihne do konce roku."

I přes cenu parkovacích míst, je jejich kapacita podle informací Deníku vyčerpána. Proto odbory navrhly vytvořit nové parkovací místa.

„Karlovarská krajská nemocnice se domluvila s odborovou organizací na vytvoření parkovací plochy o přibližně dvacet dalších míst, která budou upravena v prostoru po buňkovišti společnosti Metrostav ve spodní části areálu u budovy M. Plocha je nyní rozbahněná a potřebuje zpevnit štěrkem. Tyto plochy budou rozděleny ve druhém kole přidělování parkovacích karet. Parkování v tomto prostoru bude zpoplatněno stejně jako v celém areálu, tedy dvě stě korun za nevyhrazené parkovací místo měsíčně. Předpokládáme, že v tomto místě nebude zájem o vyhrazené parkovací místo na registrační značku vozidla za tisíc korun," objasnila situaci mluvčí nemocnice Barbora Silná.

Prostory by měly vzniknout u dětské a zubní ambulance. Toto vítají i místní usedlíci, kterým se teď parkuje jen s obtížemi.

(tom)