O tržišti ve Varšavské ulici v Karlových Varech by se dal napsat román. Hlavním hrdinou by v knize byl černý stánek, o němž radní tvrdí, že nevědí, komu patří, a dokonce kvůli této černé stavbě nemohou tržiště znovu pronajmout. Ačkoliv už je připraven nový pronájemce. Areál se šestnácti stánky patří městu a do správy jej původně dostala společnost KV City. Za bývalé koalice ODS a ČSSD jej jednatelé KV City složitě pronajali a více než město na něm vydělávali obchodníci na konci pronájemního řetězu.

Po komunálních volbách jej dostala znovu do pronájmu společnost KV City, ovšem do doby, než areál se šestnácti stánky převezme nájemce, který vyhraje výběrové řízení. Magistrátu se tržiště ale pronajmout nepodařilo. Vítěz výběrového řízení Pavol Petruška těsně před jeho převzetím odstoupil od smlouvy.
Rada proto snížila pronájem a výběrové řízení vypsala znovu. Během této doby tržiště znovu převzala společnost KV City. Spravovala je po celý letošní leden.
Areál ale městu znovu nemůže předat, ačkoliv už je připraven nový pronájemce, společnost Elomo. Jejím majitelem je Ahn Hoang. Opakované výběrové řízení na tržiště vyhrál s nabídkou nájmu 1 740 000, korun ročně. Město mu areál ale zatím předat nemůže. To blokuje onen tajemný černý stánek.

„Nový pronájemce vysoutěžil plochu areálu bez černé stavby,“ vysvětlil náměstek Jaroslav Růžička.

Aby mohl Ahn Hoang tržiště provozovat, musí jej společnost KV City nejprve vrátit městu. Ale ani k tomu nedošlo.

„Chtěli jsme to učinit. Odpojili jsme elektřinu i plyn, ovšem majitel černého stánku si během tří hodin dokázal zařídit, aby mu ji znovu zapojili,“ vysvětlil Petr Masák, jednatel KV City. Kdo jím je, to podle náměstka Růžičky město neví, protože jméno onoho tajemného podnikatele elektrárny magistrátu nesdělily. My jsme ale během půl hodiny zjistili, že jde o Luboše Orlicha, majitele chodovské pekárny Pekosa. Ten přiznal, že elektřinu si nechal do stánku zapojit, ovšem zdůraznil, že jeho stánek to není. Pouze v něm prodává pečivo. „Nájem jsem platil KV City. tato společnost zde nechala stánek postavit,“ dodal.
A zatímco vedení města si láme hlavu, co s černým stánkem a zda ho nechat odstranit, zítra už bude mít o starost méně. Jeho demontáž začne už dnes a Luboš Orlich jej nechá odvézt. „Už jsem dohodnut s novým pronájemcem a nový stánek, který zde necháme postavit, schválen,“ dodal.

A pikantnost celého příběhu na závěr. Na nového nájemce tržiště Ahna Hoanga je uvalena exekuce. „Víme o tom. Pokud nebude porušovat podmínky pronájemní smlouvy, pak to prý pro nás není problém,“ uvedl náměstek Růžička.