„Už jsme vešli v jednání s majitelem objektu. Musím říct, že z toho mám dobrý pocit. Chtěli bychom jako město areál odkoupit a postavit startovací byty pro mladé," řekla starostka Nové Role Jitka Pokorná.

Druhá varianta, tedy prodej investorovi, který by vybudoval ubytovnu pro pracovníky z východních zemí, se starostce nelíbí.

„Nevím, co bychom dělali. Je to na soukromém pozemku, a tedy město by nemohlo skoro nic dělat. Snad k tomu nedojde," dodala starostka Pokorná.

Současný majitel jeslí Roman Soukup by podle svých slov dal také raději přednost prodeji městu. „Předběžně jsme se se starostkou domluvili na prodeji za odhadní cenu, nikoli tedy tržní," řekl Soukup.

Ten také potvrdil, že existuje druhá varianta, tedy odprodej investorovi, který by z prostor vytvořil ubytovnu. „Nevyhodnotíte, kdo jaký je, ale za sebe říkám, že dám raději přednost městu," ubezpečuje Soukup s tím, že nikam nechvátá.

Hlavní slovo však nakonec bude mít zastupitelstvo Nové Role. „Proto počkám na říjnové volby, a poté mohu začít jednat s radnicí," uzavřel Soukup.