„Jsem velmi rád, že se nám podařilo pro státem vlastněné společnosti angažovat dalšího mimořádného odborníka. Pan Pilz sbíral hoteliérské zkušenosti po celém světě, je i držitelem ocenění Hoteliér roku 2004 v České republice či medaile Trnavského kraje za přínos k rozvoji cestovního ruchu," prohlásil ministr financí Andrej Babiš s tím, že hlavním úkolem generálního ředitele bude zlepšit ekonomický potenciál hotelu v současné době, kdy se mění skladba jeho hostů.

„Hotel Thermal je nejenom významným lázeňským hotelem, ale i jediným kongresovým centrem v regionu. A například v této oblasti vidím nevyužitý potenciál," řekl Klaus J. Pilz.

Klaus J. Pilz vystudoval management cestovního ruchu na vídeňské Wirtschaftsuniversität. V minulosti zastával manažerské posty například ve vídeňském hotelu Penta či v pražských hotelech Grand Hotel Bohemia nebo International, kde zastával i funkci generálního ředitele. S řízením lázeňského hotelu má mnohaleté zkušenosti, neboť do letošního roku působil ve funkci generálního ředitele Health Spa Piešťany, kde měl na starost 11 lázeňských hotelů v Piešťanech a Smrdákách.

Do výběrového řízení na ředitele jednoho z nejznámějšího karlovarského hotelu se přihlásilo 17 uchazečů. To bylo vyhlášeno po sérii jmenování a odvolávání ředitelů Thermalu. Z postu generálního ředitele byl nejprve nečekaně odvolán Josef Pavel, a to krátce po skončení letošního Mezinárodního filmového festivalu Josef Pavel, jehož ve funkci 15. července vystřídal Daniel Křováček. Ten ale hotel Thermal řídil necelý týden a po kritice hoteliérů i zaměstnanců hotelu na jeho manažerské schopnosti byl řízením hotelu pověřen Rudolf Mašata. Ten je s volbou ministerstva financí, jemuž Thermal patří, spokojen. „V hotelu zůstávám a nadále se budu pracovat na vizi, jak by měl Thermal v budoucnu vypadat, podílet. Do dvou až tří let by se měl Thermal l změnit v nejlepší čtyřhvězdičkový hotel v Karlových Varech i v kraji," uvedl Rudolf Mašata. Na dotaz, zda se nově jmenovaným ředitelem Klaus J. Pilzem znají, odpověděl, že ano. „Odkud? Ze světa," doplnil lakonicky. Klauz J. Pilz by se měl podle Mašaty ujmout řízení hotelu začátkem příštího roku.