Slavnostní večer začal právě vyhlášením Ceny veřejnosti, do níž svými hlasy přispěli i čtenáři Deníků. Nejvíce hlasů po konečném součtu získal výjezd k holčičce v bezvědomí. Hlasy přibývaly ještě po 29. březnu, to už však byl konec soutěže, a hlasy se nezapočítaly. I s nimi by se však na výsledku nic nezměnilo.

Po skončení kulturního vystoupení se stylovou písní Můj čas ze seriálu Sanitka přišla na řadu další kategorie. A to výjezd v rámci integrovaného záchranného systému. „Jedná se o příběh mladé dívky, která skončila s motorkou pod nákladním vozem v Horním Žďáru. Dívka utrpěla těžkou devastaci ruky," nastínil příběh moderátor večera.

Díky práci 22 lidí, kteří u nehody zasahovali, se stalo něco, čemu nedávalo moc lidí šanci. Ruka byla zachráněna a pacientka nyní podstupuje další terapeutické zákroky a rehabilitaci. I z těchto důvodů nakonec nemohla dorazit a cenu předat sama osobně.

Tečkou za ceremonií bylo vyhlášení výjezdu roku. Muže v bezvědomí resuscitovali lidé s pomocí dispečerky záchranné služby na telefonu, než je po pěti minutách vystřídala chebská posádka záchranky. Té se po 15 minutách povedlo muže oživit, ale jen na tři minuty. Záchranáři se však nevzdávali a po dalších 25 minutách slavili úspěch, srdce bilo. Cenu svým zachráncům přišel předat sám zachráněný pacient. „Moc vám děkuji, bez vás bych tu dnes nebyl," poděkoval Karel Vejvoda. „Cena je krásná, ale největší ocenění pro mě je to, že tu mohl být s námi," uvedla lékařka z výjezdu Denisa Štruncová. A záchranář Stanislav Janovec podotkl: „Nejhezčí je pro nás poděkování od našich pacientů, ale moc jich není. Za devět let, co tuto práci dělám, bych se dostal tak na deset poděkování," povzdechl si Janovec.

Cena veřejnosti: „Záchrana holčičky v bezvědomí"

Josef Nykodým

Alice Vokounová

Monika Radimerská, operátorka

MUDr. Gennadij Levkovec

Výjezd v rámci IZS

Jednotka HZS Karlovy Vary ve složení:
Václav Kolář, Ludvík Gajdoš, Jiří Szewieczek, Daniel Mottl

Jednotka SDH Ostrov ve složení:
Jiří Löffler, Milan Kuna, Michal Herold, Martin Elbl, Lubomír Dvořák

Hlídka Dopravního inspektorátu Karlovy Vary ve složení
prap. Petr Chvostal, pprap. Michal Hrubý, pprap. Milan Rybka, prap. Bc. Antonín Flekácz

Hlídka Obvodního oddělení Ostrov
prap. David Bukač, prap. Zdeněk Bálek

Hlídka Obvodního oddělení Jáchymov
prap. František Holý, prap. Vlastimil Felcán

Výjezd roku

Marie Hruštincová

MUDr. Denisa Štruncová

Stanislav Janovec

Pavel Pekárek

Kateřina Austová