„Rámcová smlouva na poskytování právních služeb byla odsouhlasena s tím, že základním hodnotícím kritériem je ekonomická výhodnost nabídky," uvedl Jan Kopál, mluvčí magistrátu.

Lhůta pro doručení nabídek je do 19. července.

Těžištěm zakázky je zastupování zadavatele, tedy města, před soudy a jinými orgány a institucemi, právní poradenství v oblasti obchodního a občanského práva, zastoupení města při jednáních se smluvními partnery a podobně. „S ohledem na specifika jednotlivých poptávaných služeb rozdělil zadavatel veřejnou zakázku na dvě části. Každá je zadávána pravidly dle otevřeného nadlimitního řízení," doplnil mluvčí Kopál.

Osoby odpovědné za realizaci veřejné zakázky na právní služby musejí být advokáty, tedy osobami poskytujícími právní služby na základě zákona o advokacii. „Advokátem může být pouze osoba splňující všechny požadavky dle zákona o advokacii. Vzhledem k předmětu veřejné zakázky pak zadavatel stanovil takovou délku praxe jednotlivých členů týmu, která odpovídá požadavkům na řádné plnění veřejné zakázky. Vzhledem k absolutní potřebě zkušeností s poskytováním právních služeb v nejširším možném rozsahu zadavatel předpokládá získání příslušné ´kvalifikované´ zkušenosti na straně dodavatele až po několika letech," stojí mimo jiné v zadávacích podmínkách.

Rada už jmenovala i komisi pro otevírání obálek. Zasednou v ní zastupitelé Jana Jandová, Vlastimil Balcar (ODS) a Josef Murčo (KSČM).

Výhrady proti zakázce na právní služby za 17,4 milionu korun na čtyři roky mají zastupitelé sociální demokracie. Její členové naznačují, že je ušita velkým právním firmám na míru.