To není scénář katastrofického filmu, ale prostředí černé skládky v garážové kolonii mezi dvěma částmi Karlových Varů – Starou Rolí a Rosnicemi. Lidé si tohoto nepořádku všímají. „Je to opravdu nechutné. Bála bych se sem dát auto.

Skládka je strašlivě rozsáhlá a nechutná. Chtělo by to tento problém urychleně řešit,“ postekla si Marie Vrbová. „Lidé vnímají Karlovy Vary jako čisté a uklizené město, ale možná by davy turistů byly překvapeny, jak vypadají odlehlejší čtvrti města. Takový nepořádek je skutečně neúnosný a neekologický,“ dodala žena.

Karlovarská radnice prý sice o problému ví, ale řešení není jednuduché. „My jsme tuto obrovskou kolonii garáží několikrát kompletně vyklidili i za asistence těžké techniky, ale lidé tam navozili během chvíle další nepořádek. Je to nekonečný příběh, protože někteří občané vnímají kolonii jako běžné smětiště. Je to smutné dědictví minulosti“ vysvětlil Jakub Kaválek, mluvčí karlovarské radnice. Podle něj tyto garáže netrápí lidi jen kvůli obrovskému nepořádku. „Lidé nekritizují jen nepořádek, ale bojí se tady i dávat auta do garáží. Místo je dost odlehlé,, a tak se děsí krádeží,“ dodal mluvčí Kaválek. Radnice prý žádný recept na vyřešení této situace nezná.

„Policie garáže pravidelně kontroluje, ale není v jejích silách, aby tam strážníci hlídkovali nonstop. Stejné je to s odpadky. Neumíme stoprocentně zabránit tomu, aby tam lidé odpadky ukládali,“ dodal Kaválek. Jediná šance je podle něj v lepší spolupráci mezi radnicí, policií a místními lidmi. „Je určitě důležité, aby lidé, kteří vidí, jak někdo do této lokality zaváží odpadky, na tuto situaci upozornili. Jen tak se dá škůdce účinně potrestat,“ dodal Kaválek.