Rybáři rekonstrukci neblokují. „Město může s naším souhlasem práce zahájit a podle mých informací se tak už děje," uvedl Michal Blahůšek, předseda karlovarské organizace Českého rybářského svazu. Doplnil, že v současné době svaz dodává zbylé podklady na magistrát a po projednání ve výboru rybářského svazu se může směna založit i na katastru.

To je pro město velmi dobrá zpráva, protože zahájení letní sezony na Rolavě, které připadá na 1. června, se blíží.

Rybáři od města získají navíc vodní plochu v Kolové a dva rybníky v Karlových Varech a do výpůjčky na pětadvacet let obdrží část pozemků v Krokově ulici a v Rybářích. Obě smlouvy ale chtějí podepsat najednou.

Rolava tak po letech přestane být chovným rybníkem a stane se plnohodnotným odpočinkovým a koupacím areálem.

„Mezi velkou a malou vodní plochou bude opravena hráz, následně dojde k opravě břehů, ostrůvků a úpravě dna. Všechny tyto zásahy zajistí, že voda v koupališti bude kvalitní," slíbil náměstek primátora Petr Bursík.

Dohoda s městem se rodila poměrně dlouho a těžce. Karlovarští rybáři jsou ale rádi, že k ní nakonec došlo.

„Z naší strany došlo k ústupku v požadavku na získání pozemků v Krokově ulici do našeho vlastnictví a souhlasili jsme s výpůjčkou. Chápeme a respektujeme rozvojové plány a potřeby města v této lokalitě," komentoval před časem uzavřenou dohodu předseda rybářů Michal Blahůšek.