Rekonstrukce historické vyhlídkové věže začala v létě a v těchto dnech je v plném proudu.

„Rozhledna se dočká nové střechy, sanace kamenného zdiva a zajištění statické stability základových konstrukcí. Náklady na opravu jsou plánovány na 800 tisíc korun," informoval ředitel karlovarské divize VLS Milan Suk s tím, že investici mimo jiné umožnily rekordní hospodářské výsledky státního podniku v posledních letech.

Aktuální opravy jsou hlavní fází záchrany historické stavby, kterou VLS zahájily v letech 2002 a 2003 částečnou revitalizací. Tehdy bylo vyspraveno zdivo a nad ochozem vyhlídkové plošiny 140 let staré památky byl zbudován nový dřevěný přístřešek.

„Návštěvníci rozhledny sice přišli o letní turistickou sezónu, kdy byly prostory rozhledny uzavřeny, ale mohou se těšit na pohledy do barevné podzimní krajiny," dodal ředitel Suk.

S rekonstrukcí rozhledny souvisí i citlivé úpravy okolního lesa, ke kterým došlo na jaře letošního roku. VLS odtěžily okolní stromy, které rozhlednu přerůstaly a bránily tak ve výhledu. Návštěvníci se tak po znovuotevření Bučiny proto mohou těšit na nové výhledy do karlovarské krajiny.

Dokončení rekonstrukce rozhledny a její slavnostní znovuotevření veřejnosti plánují Vojenské lesy a statky na druhou polovinu září.