Peníze, které tady utratí, půjdou na pomoc lidem postiženým takzvanou nemocí motýlích křídel. Kavárnu otevřelo sdružení DebRA, jehož posláním je pomáhat postiženým touto nepříjemnou chorobou, při níž vznikají na kůži puchýře. A jak je jejich život těžký, to naznačuje právě podoba kavárny a symbolické dráty s bodavými ostny.

Pro lidi se syndromem motýlích křídel jsou nebezpečné běžné předměty a mohou jim způsobit nepříjemná zranění. Kromě ostnatého drátu jejich problémy připomínají také sedáky na židlích s hroty, které jsou naštěstí pouze molitanové.

Patronkou sdružení DebRA se stala herečka Jitka Čvančarová, která kavárnu v sobotu otevřela. „Dobrovolníci v kavárně prodávají kávu i další nápoje a veškeré příjmy jsou určeny pacientům. Cílem je, aby se lidé v kavárně cítili příjemně a současně se dozvěděli více o této nemoci," poznamenala Čvančarová.

V kavárně budou probíhat i debaty s odborníky a pacienty na téma jejich nemoci. K vidění je i výstava fotografií z projektu 12 plus 12, na nichž DebRA každý rok zaznamená život lidí s nemocí motýlích křídel.