Výsledek jejich tvorby se pak stane stálou ozdobou zámeckého parku. Na kování na počest J. C. F. Fischera můžete vyrazit od 9 hodin k letohrádku. Kovat se bude až do neděle.

Zároveň se sympoziem se bude slavit 10. výročí otevření zrekonstruovaného klášterního areálu. „Od 18 hodin se návštěvníci mohou těšit na komentovanou prohlídku s Viktorem Braunreiterem Ostrovská princezna. Po prohlídce bude uveden krátký dokumentární film Historický Ostrov k desetiletému výročí obnovy klášterního a zámeckého areálu,“ uvedla za Dům kultury Ostrov Martina Novotná.

Vstupné na prohlídku do kláštera vás vyjde na 150 korun. Od 19 hodin si na svoje přijdou i milovníci klasické hudby. Pod dirigentskou taktovkou Marka Štryncla zahrají v rámci III. mezinárodního hudebního festivalu J. C. F. Fischera Musica Florea.

V sobotu zámecký park nabídne vyžití všem věkovým kategoriím. U městské knihovny od 12 hodin bude skákací babyland, „Hledá se Nemo“ a „Bungee dumping“. Milovníci moderních technologií od 14 hodin budou moci střílet na projekční plátno speciálně upravenou laserovou zbraní na projekční laserové střelnici. A když se vydáte k letohrádku, čeká na vás od 13.30 animační program pro děti Buď BAROKO! v podání ostrovského DIFadla nebo pohádka Vílí námluvy Divadelního spolku Ochotníci Ostrov. A další podobné kratochvíle. Na hudební program si zajděte k Pohledové zdi, kde budou muzikanti vyhrávat už od 14 hodin. Od dechovky až po spirituál kvintet a The Beatles Revival. Mezitím vám zazpívá a uvaří Andrea Andrei. Těla si protáhnete během tanečního vystoupení Zumba Lída. A ve 22 hodin se zasníte u slavnostního ohňostroje. Sobotní zajímavostí bude také 250 metrů dlouhá vodní skluzavka v průmyslové zóně.

Ilustrační foto
Miliardový restart pro život