„Stromy budou dovezeny z Holandska a vyjdou na 178 tisíc korun. Cena jednoho třiapůlmetrového stromu je 48 750 korun. Pokud zapátráte na internetu, zjistíte, že podobný, jen o půl metru vyšší, vyjde na 3750 euro," řekl před hlasováním starosta Ostrova Pavel Čekan (ČSSD).

„Za zkrášlení zámku padlo už dost peněz. Peníze jsou potřeba jinde," vysvětlil svůj názor Jan Bureš (ODS). Na stromy se nebude čekat dlouho. Ty by totiž do dvorany měly dorazit už příští týden, a to 19. prosince. „Dvorana si to zaslouží a věřím, že dodá atriu život," dodal starosta. Proti nákupu byl i opoziční zastupitel Marek Poledníček (Ostrováci.cz). „Tato částka by spíše měla padnout na marketing, neboť na výstavy přišlo za měsíc 100 lidí, to je průměrná návštěva 3,5 lidí za den," argumentoval.

Jednat se bude o dva stromy v hydroponických květináčích. Stromy nejsou určené jen na vánoční čas, ale budou zkrášlovat prostory dvorany po celý rok.

Ostrov možná za strom platit nebude, neboť ve hře je možnost získat peníze z dotačních titulů. „Ani údržba není nákladná, strom navíc bude v pojízdném květináči, a tak se s ním bude moci hýbat," uzavřel Čekan.